ОДРЖАНА СЕДАМНАЕСТА ДОДЕЛА ВИРТУС НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ

Од доброг дела до великог утицаја

ОДРЖАНА СЕДАМНАЕСТА ДОДЕЛА ВИРТУС НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ

Београд, 23. март 2024. године – Траг фондација још једном је ставила у центар пажње шампионе давања, поносно објављујући добитнике престижне ВИРТУС награде за филантропију по 17. пут заредом. Ови изузетни појединци, компаније и предузећа посветили су се унапређењу својих заједница кроз давање,
инспиришући бројне друге да крену њиховим алтруистичким стопама.
Добитницима су награде уручили истакнути гости, Џон Гинкел, заменик шефа мисије у амбасади Сједињених Америчких Држава у Србији, Пламена Халачева, заменица шефа Делегације ЕУ у Србији, Доминик Отвеј, заменик амбасадора Велике Британије у Србији и Ида Престер, кантауторка, активисткиња и амбасадорка овогодишње ВИРТУС тематски фокус категорије награда.
У категорији корпоративне филантропије, издвојила се компанија МК Гроуп из Београда, док су Homa Fine Dining & Bistrot, Београд, понели награду у категорији за мала и средња предузећа. ДП Залив д.о.о. из Црвенке награђен је за изузетно дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора. Мирослав Ђорђевић из Новог Сада препознат је за свој индивидуални филантропски допринос, док је Андреа Ћирић из Краљева награђена за свој несебични допринос у категорији за најмлађе филантропе.
Компанија Вега ИТ из Новог Сада понела је Награду тематски фокус за корпоративни допринос оснаживању девојчица и жена, док је Јована Ружичић из Београда препозната за индивидуални допринос у овом домену.
Посебне награде додељене су Миодрагу Костићу за допринос задужбинарству, Слободану Мајсторцу за његову изузетну хуманост, Нини Нинковић за неуморну промоцију филантропије и Ани Вељковић за допринос промоцији женског предузетништва.
Већ 25 изузетних година, Траг фондација заговара дух давања, негујући културу филантропије која покреће позитивне промене у друштву. Доделом признања овим изузетним појединцима, предузећима и компанијама, фондација нас све инспирише да градимо снажније, саосећајније заједнице.
ВИРТУС награда за 2023. годину реализује се уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), ОАК фондације, Фондације Чарлс Стјуарт Мот и Фонда браће Рокфелер.

Leave a comment