BEST Conference Day – Leadership in STEM

BEST Conference Day – Leadership in STEM

5. април 2024. године

Удружење студената технике Европе – BEST Београд ће овог пролећа одржати конференцију под именом BEST Conference Day – Leadership in  STEM на којој ће домаћи и међународни студенти имати прилику да ступе у контакт са корпоративним партнерима. Овај догађај ће се одржати 5. априла 2024. године у Згради техничких факултета у Београду и биће едукативног карактера.
Конференција ће трајати један цео дан и састојаће се од неколико серија догађаја који се одвијају истовремено. Студенти се могу упознати са компанијама кроз разне радионице, панел дискусије и keynote говоре.
Посетиоце конференције чине:
-око 170 међународних студената из 30 земаља. Ови студенти су учесници Европске конференције студената технике и технологије, а међу њима је и око деведесет председника локалних BEST  група
-око 100 домаћих студената са српских универзитета
-представници Универзитета
-компаније и партнерске институције
-медијски партнери
Циљ конференције је да се студентима кроз интерактивне дискусије покаже значај лидерства у STEM гранама науке, као и да на крају тих активности имају прилику да се упознају са водећим компанијама њихове струке у нашој земљи, да сазнају нешто више о пословима и стручним праксама које компаније нуде и која знања и вештине су потребне за лакше запошљавање. У данашњем друштву које се свакодневно мења некада је врло тешко наћи посао или праксу у струци. Научници и инжењери као и предузећа и универзитети имају кључну улогу у решавању важних друштвених изазова, па се, из тог разлога, овај пројекат фокусира на лидерство у STEM-у. Ово је одлична прилика да се компаније и универзитети приближе и ступе у контакт са најистакнутијим студентима из целе Европе и помогну им да, у њиховом даљем развоју и обуци, постану успешни будући лидери.

О нама

BEST (eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 84 универзитета из 30 земаља Европе. Организација постоји од 1989. године и њен главни циљ је да омогући повезивање, комуникацију и размену студената технике из свих делова Европе.
Удружење студената технике Европе — BEST Београд, је аполитична, непрофитна и волонтерска организација која више од 20 година доприноси развоју студената техничко- технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. За више информација о нашим пројектима, мисији и визији организације посетитие сајт  BEST БЕОГРАД.

Leave a comment