Удружење студената информатике ФОНИС, уз подршку Факултета организационих наука, организује програмерско такмичење FON Hakaton. Ове године, Хакатон ће се одржати 11. пут, под покровитељством компаније Wargaming Forge. Ово такмичење намењено је свим младима од 16 до 26 година који су заинтересовани за информационе технологије, желе да прошире знања и покажу своје програмерске вештине. Хакатон ће се одржати 30. и 31. марта 2024. године на Факултету организационих наука.

Програмерско такмичење FON Hakaton

Тимови које чине 3 или 4 члана имаће задатак да за 24 часа креирају софтверскоmрешење на задату тему, а након тога ће презентовати своје идеје и решења пред стручним жиријем, при чему ће три најбоља тима освојити вредне награде. Поред тога, такмичарима ће у одређеним временским интервалима, током процеса израде решења, бити доступна помоћ стручних ментора које чине стручњаци из компаније покровитеља, професори и сарадници у настави са ФОН-а и алумни чланови ФОНИС-а.
У оквиру ФОН Хакатона одржаће се по први пут и Blockchain Challenge, такмичење у креирању Wеб3 заснованих решења – паметних уговора и НФТ-ева, који организује Студент Blockchain Club формиран од стране наше организације и Катедре за електронско пословање на Факултету организационих наука.

Пријаве за учешће су отворене од 2. до 16. марта на сајту hakaton.fonis.rs, где можете наћи и више информација о самом такмичењу. Такође, обавештења о Хакатону можете испратити и на нашем Инстаграм профилу @fonis_fon.
Упустите се у авантуру, тестирајте своје знање и програмерске вештине уз опуштену атмосферу и дружење! Не чекајте, пријавите ваш тим и покажите ваш потенцијал!

Leave a comment