„Оснажи ме мислима“ је радионица креативног писања за младе од 12 до 14 година која ће бити одржана у петак и суботу 8. и 9. марта у просторијама ЕУ инфо поинта Нови Сад (булевар Михајла Пупина 17).
Број места је ограничен, а пријаве су обавезне на mail info@euinfo.rs.

Радионица креативног писања „Оснажи ме мислима“ у Новом Саду

Термини за радионице су у петак 8. марта од 17 и суботу 9. марта од 12 часова. Циљ радионица које су део нове серије дечијих радионица ЕУ инфо мреже, је да се уз помоћ књижевног дела, спознају лични страхови, те да се, путем емпатије с главним јунаком сликовнице,
дође до начина за решавање сопствених проблема. Писање, као стваралачки чин, представља ослобађање кроз – уметнички израз.
Радионице ће се рализовати тако да деца/тинејџери, након читања сликовнице од стране модеретора, зађу  у страхове које  имају а који им ометају свакодневицу (те и сан).
Освешћивање страхова и суочавање са њима, до чега ће се, у отвореном разговору доћи, по речима психолога, најбољи је пут за превазилажење истих.  Комплетно ослобађање од страхова реализоваће се кроз стваралачки процес – писање приче. Деци ће, путем шаблона и усмено појашњења истих, бити предочен начин писања књижевне приче. Свако дете ће, уз надзор ментора, написати причу о сопственим страховима и начинима њиховог превазилажења. Радионице „Оснажи ме мислима“, сем у Новом Саду, биће организоване у Београду, Нишу, Крагујевцу, Суботици и Пироту, а за више информација пратите друштвене мреже ЕУ у Србији.

Leave a comment