Oвог фебруара нас је сунце обрадовало својим помањањем и стидљивим зрацима који су се проламали кроз још голе гране дрвећа, уз понеки дашак ветра. Свакако смо били спремни и за снег али овог фебруара су температуре биле изнад просека што не значи да нас баба Марта неће почастити неким Снешком Белићем. Уживајмо у сунцу без пуно размишљања и прикупимо залихе витамина D.

unplash.com Фебруарско стидљиво сунце
  • Излагање сунцу и прикупљање витамина D

Прелепи тренуци за седење на тераси куће, кафића или у башти, дворишту. Прикупљање витамина D нам веома помаже и за леп тен и за леп осећај. После снега, кише, ветра, мраза, зрак сунца веома прија нашој кожи док милује нашу косу дајући јој сјај. Битно је већ сад користити креме са заштитним фактором пошто рано сунце изгледа стидљиво али може нас изненадити оставивши траг на кожи. Сунце нам прија, представља промену, извор топлине, слика прелепих пејзажа, рај за очи, душу и кожу. Сунчев витамин је одличан за имунитет, кости, кожу, али свакако се не смемо предозирати ни овим витамином.

  • Одабрати модел пролећних наочара

Незаобилазни модни аутфит су наочаре  за сунце које нам требају у више боја и облика, сем прошлогодишњих увек је потребан и неки нови модел. У складу са контурама лица, боје тена и косе изабери оне које ти најбоље стоје. Округла стакла, мачкасти облик стакла, тамна, светла, ситнији модел или крупнији, прозирних дршки, са уникатним дршкама – велики избор практичних али и лепих аксесоара. Такозване леонке наочаре су некад биле баш у моди, сада су превазиђене али веома симпатичан модел који ће се вероватно једном поново вратити у моду.

  • Шума, ливада или планина – идеални за сунчану шетњу 

Кад мало огране одмах пожелимо да прошетамо на свеж ваздух, било да је шума, ливада, планина, травњак, башта, пољана – природа нас мами и зове у шетњу. Сунце се стидљиво помања кроз гране, часак зађе за облак, часак сине иза њега, скрива се од нас и радује нас својом топлином. На планини или бар брду је мало зубатије сунце, на пољани и ливади се његови зраци заливају по трави. Понесимо неку простирку и заседимо негде на сунцу. Гледајмо у њега пар секунди и медитирајмо.

  • Слојевито облачење је пожељно 

Неопходно је слојевито облачење – час је топло, час хладно, стога увек имајмо на себи неколико тањих ствари испод јакне/капута које можемо скидати или облачити по потреби у току дана. Тањи џемпер, кошуља, дукс на рајфешлус, испод мајица дугих/кратких рукава. Кишобран је увек потребан при руци јер не знамо кад нас и кроз зраке сунца кишица може изненадити. Све је добро док нас не задеси снег у марту, што није очекивано али није ни искључено. За тексас јакну је рано али нам је вруће и у вуненом капуту, потребан нам је и прслук спортски, посебно је баш практичан, мада и кардиган исто тако може бити практичан за пословну варијанту.

  • Припрема пролећне колекције

Зимске ствари су на распродаји, али ми у глави већ имамо идеје за пролећне стајлинге. Пролетеће време и сунце ће засијати још јаче у марту и полако ћемо прећи у кратке рукаве, сукње и танке јутарње јакнице. Зимске ствари можемо полако одлагати у део ормара за следећу годину а распакивати прошлогодишњи пролећни програм који наравно треба неким новим комадима и освежити. Пролеће нас инспирише на шопинг тако да је време за разгледање излога, радњи, онлине понуда и слично.

Уживајте у лепом времену овог фебруара и надајте се да ће  ускоро засијати још јаче и дуже.

Сузана Марјановић

Leave a comment