Шесту годину заредом, Клуб путника расписује регионални наградни конкурс/натјечај „Спасимо путопис“. Као и претходних година, тражимо оригиналне, иновативне и искрене приче које нису класичне репортаже са путовања.

Регионални наградни конкурс: Спасимо путопис 2024.

Регионални наградни конкурс: Спасимо путопис 2024.

Немојте описивати знаменитости; пишите о себи и другима, о сусретима и контактима, о вашим и туђим световима, о разговорима и додирима међу људима. За инспирацију, можете прочитати најбоље приче из 2023, 2022, 2021, 2020. и 2019, од којих су неке ушле у нашу путописну збирку Дивљи градови. Пре слања, молимо да пажљиво прочитате пропозиције конкурса.

Техникалије

  • Сваки аутор има право да пошаље једну причу. Максимална дужина је 5.000 речи (не карактера, не словних места, него баш речи). Путописи морају бити на некој варијанти ср-хр-бх-цг језика.
  • Предност имају радови настали ради овог конкурса. Молимо вас да назначите да ли је путопис раније објављиван.
  • Немојте слати фотографије.
  • Приче шаљите на адресу klubputnika.kontakt@gmail.com, у поруци насловљеној “Конкурс 2024.” Молимо да се потрудите да наслов мејла буде управо такав: Конкурс 2024. (латиницом, без наводника, без ичега другог, у противном ваша порука неће завршити тамо где треба). По слању приче, ако је све у реду, добићете аутоматску поруку да је примљена.
  • Приче шаљете под својим именом и презименом.
  • Рок за слање радова је 15.02.2024.

Резултати ће бити објављени на први дан пролећа, 20.03.2024, на сајту klubputnika.org, као и у нашем месечном билтену 1.04.2024. (ако још не добијате наш е-билтен о путничким и културолошким темама, можете се пријавити овде).
Све приче које уђу у ужи избор добиће коментаре од чланова жирија. Знамо колико је повратна информација драгоцена, и колико је тешко добити је. Надамо се да ћемо вам тиме помоћи да унапредите своје писање.

Награде
Прва награда износи 200 евра. Друга награда је 100 евра, а трећа награда 50 евра.

Приче које уђу у ужу селекцију биће објављене на сајту klubputnika.org, уз претходну дозволу аутора. Постоји могућност да неке од њих буду укључене у нека од будућих штампаних издања Клуба путника.

Клуб путника је непрофитан и 100% волонтерски; новац за награде потиче од донација наших читалаца који нас подржавају на платформи Патреон, и којима смо дубоко захвални. Овом вас приликом позивамо да им се придружите и тако и ви подржите постојање овог конкурса.

Извор: Стартуј

 

Leave a comment