Крај јануара доноси попусте и акције како би се распродале залихе гардеробе актуелне пред празнике, а пре свега како би одушевио даме у данима зимске меланхолије. 

Кнез Михајлова, Булевар, тржни центри  пуни су излога са натписима о снижењу, распродаји и акцијама. Одлична прилика за подизање расположења после празника је управо шопинг. Најбоље решење за престанак женске главобоље и за повећање хормона среће налази се у шопингу. Још уколико вас у шопинг поведе јача половина или вас неко драг изненади – ефекат среће је још јачи.

 

unplash.com Да ли смо за акцијски шопинг?

Модни брендови и трендови

Zara, HM, PS, DDG и слични модни  брендови су омиљени за драге даме које желе да се модерно обуку и повољно пазаре. Да ли су ти брендови извикани или не, када дође доба распродаје редови су велики и расподаја брзо плане. Стога је битно да пратите комаде који вам се веома допадају и да будете обавештени о почетку акције како бисте одмах могли да стартујете са куповином. Доста гардеробе остане после новогодишњег дочека, стога је продаја мања у другом делу јануара – да би се роба продала док је у тренду крећу попусти које многи чекају.  Шопингхоличарска грозница хвата све па се купује и што нам треба и што не треба ако проценимо да је на великом снижењу или да је у тренду или је за том гардеробом велика потражња.

Шта нам је потребно или шта је на распродаји?

Увек дилема да ли куповати оно што нам је потребно у том тренутку или оно што је у том тренутку баш на акцији. Акције могу бити веома примамљиве, посебно ако су  70% акције и уколико се ради о практичним комадима гардеробе или ексклузивним. Веома често због акција направимо залихе, али ако то нешто практично корисно за сваки месец у години онда су залихе економичне. Све што је на распродаји наћиће свог купца врло брзо, да ли сте то баш ви – размислите брзо јер ускоро ће роба нестати. Када се вратите те ствари више неће бити у понуди, онда се тешимо да је бар уштеда настала.

Шопинг као природни лек

Када смо нерасположени или депресивни, разгледање излога, планирање куповине и куповина на попустима може да нам веома помогне. Посебно дамама је шопинг са другарицама психотерапија која им подиже расположење. Понекад је довољна шетња и разгледање излога где нас могу обрадовати нове комбинације, материјали, дезени, боје, цене. То нас наводи да планирамо куповину, да организујемо штедњу, да поновимо шетњу и слично. Што више разгледања, више је шанси  да ћемо наћи баш нама одговарајући комад и по изгледу и по ценама. Више шопинга – више серотонина и мање нервозе.

Привремени банкрот или паметна куповина

Да ли се препустити акцијском задовољству или ипак проценити унапред и одлучити шта ћемо пазарити? Исхитрене куповине могу нас више коштати него што мислимо да смо повољно шопинговали, зато је најбоље прво разгледати понуду, сабрати се са својим финансијама, размислити о приоритетима и потребама а затим оставити један мали део за фактор изненађења и посебног задовољства. Уколико смо наишли на нешто што нас је одушевило, купимо то мало чудо себи за душу. Паметној куповини ћу увек дати предност али и малим факторима изненађења, али никако не препоручујем банкрот због тренутне распродаје. Увек размислите шта купујете по потреби, шта по жељи и по коју цену. На крају одлука је ваша као и ваше задовољство.

Сузана Марјановић

Leave a comment