И ТИ СИ ДЕДА МРАЗ: ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈУ ДЕЦУ, ЕВО КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ

ЕВО КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ

Једна од најлепших успомена на детињство већине је исчекивање високог деде, у црвеном оделу, седе косе и браде, и пуне вреће поклона. Нико га не види, али током новогодишње ноћи, увек остави поклоне. Ови мали, пажљиво упаковани дарови носе не само играчке и слаткише, већ и дубоко укорењену поруку љубави, пажње и топлине.
Зато већ једанаесту годину за редом, Асоцијација за афирмацију културе (АСК) у сарадњи са Ротарy клубом Београд Скадарлија, наставља своју несебичну мисију ширења радости и љубави међу најмлађима. Током новогодишњих празника, кроз хуманитарну акцију &quot ;И ти си деда Мраз&quot, имају за циљ да донесу осмех на лица што више деце из најугроженијих категорија друштва, поделом новогодишњих пакетића.
Прошлогодишњи успех акције, која је обухватила градове од Суботице до Ниша, од Београда до Крагујевца, Стамнице и још многе друге, даје подстрек организаторима да наставе с преданошћу и ширењем радости.,,АСК пажљиво бира институције и установе које ће бити корисници акције, настојећи да задржи већ постојеће партнере, али и да прошири круг приматеља како би из године у годину обрадовали све већи број деце. У претходним годинама, акција " И ти си деда Мраз&" постала је препознатљива и подржана од стране државних институција, локалне самоуправе, других удружења, компанија, медија и појединаца’’- истакао је оснивач и извршни директор АСК Андреј Баланч.
Поклони представљају физички израз љубави и пажње. Они говоре о нашој бризи за друге и о томе колико нам је стало до њиховог благостања. "Верујемо да ће захваљујући вашој подршци, ова година бити још један корак ка ширењу радости и љубави међу децом широм наше земље. Наставићемо да растемо и ширимо чаролију до Српске Нове године, а списак установа ћемо у складу са могућностима проширивати. Захваљујемо се свима који су и до сада били део ове предивне приче и позивамо нове волонтере и донаторе да нам се придруже&quot, рекли су из АСК.Малишанима можете донирати играчке (нове и половне), школски прибор, књиге, слаткише и сланише, одећу и обућу (нову и половну) а волонтери из АСК ће од тога правити пакетиће. Такође, компаније могу донирати и своје производе. У случају да желите акцију да подржите донацијом новца за пакетиће, то можете учинити уплатом на жиро рачун број: 160-427553-48, уз обавезну напомену (сврха плаћања) „Донација за Деда Мраза“. За све додатне информације, посетите сајт удружења www.afirmacijakulture.org

Leave a comment