Хуманитарна организација „Нађи Раула“ и Васпитно – образовни систем „Креативно перо“ из Београда уз подршку Научно – технолошког парка Ниш организују премијеру кратког документарног филма „Повратак визије“, који представља целокупну ретроспективу живота и рада Николе Тесле, визионара који је створио будућност за све нас. Филм је настао поводом обележавања 80 година од његове смрти. Након премијере филма очекује се разговор са протагонистима, али и панел дискусија „Тесла као инспирација“. Циљ догађаја је промовисање дела Николе Тесле међу младима и истицање правих вредности у друштву.

Премијера филма о Николи Тесли у петак у НТП у Нишу

Премијера филма о Николи Тесли у петак у НТП у Нишу

Др Неда Павловић у име Васпитно – образовног система „Креативно перо“ истиче да реализацијом пројеката попут овог они желе да покажу својим ђацима како се идеје уз рад и труд могу преточити у стварност и охрабрују их да верују како су њихови снови покретач неких будућих иновација. На том путу Теслина визија треба да им служи као инспирација. Павловић наглашава је да је овај филм много више од филма, јер је заправо знак да као школа Креативно перо успева да живи праве вредности, да подстиче и негује креативност својих ученика, да их оснажује да истражују, критички мисле и стварају.

Продуценткиње филма су оснивачице Васпитно-образовног система Креативно перо, Горица Недељковић Богдановић и Александра Недељковић. Редитељ је Дамир Романов и филм је реализован уз подршку продуцентске куће Contrast Studios. Идејни творци и протагинисти филма су ученици Гимназије Креативно перо, Марко Јовановић и Андрија Стефановић. У улози глумице појављује се ученица Кристина Михајловић и Слободан Исаковић, као стручни консултант у име Музеја Николе Тесле. Кроз овај пројекат ученике је водио ментор – наставник Андрија Ратковић.

Догађај је заказан за петак, 15. децембар 2023. године у 12.00h у Научно – технолошком парку у Нишу. Регистрација учесника почиње у 11.30х, а присуство је могуће уз претходну пријаву путем мејла: sma.nominacije@gmail.com.

Извор: Стартуј

Leave a comment