У Новом Саду одржана 10. МЕКСТ конференција

Како утицати на искуство госта и учинити га изузетним?; Млади предузетници и њихови успешни бизниси; Пре  burn out-а, размислите о балансу живота и посла – биле су теме овогодишње МЕКСТ конференције МЕКСТ – деценија синергије и успеха

В.Величковић У Новом Саду одржана 10. МЕКСТ конференција

У Конгресном центру Мастер данас је одржана јубиларна Међународна конференција посвећена туризму, хотелијерству и маркетингу – МЕКСТ. Конференција је окупила више од 800 учесника из 15 земаља Европе. Основни мотив одржавања овог великог догађаја, који се одвијао данас у неколико сесија су, стицање нових знања од реномираних домаћих и страних стручњака, умрежавање, размена искустава и дружење.
Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александар Софић, истакао је да су конференције овог типа значајне прилике за стицање нових искустава и умрежавање младих, како би надоградили своје образовање и у своје будуће пословне подухвате унели нове перспективе, које не могу добити током формалног образовања. Такође, осврнуо се на чињеницу да ових дана у Новом Саду нема довољно смештајних капацитета, што је још један показатељ успеха ове конференције.
Покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић, изразио је задовољство што конференција МЕКСТ слави јубилеј у данима када Новосадски сајам обележава стоту годину постојања, и док је у току 54. Међународни сајам туризма у Новом Саду.
Конференцију је званично отворила Министарка просвете, науке и технолошког развоја, Славица Ђукић Дејановић, која је том приликом истакла: „МЕКСТ конференција је добра прилика, да се упознате са најактуелнијим трендовима у области туризма, као и да причате међусобно о младим предузетницима, о њиховим бизнисима, њиховој креативности и постигнућима“.
У оквиру прве сесије, предавач Дејан Пејчиновић, генерални менаџер ризорта „Фрушке Терме“ говорио је на тему – Искуство госта и како га учинити изузетним: „Искуство госта почиње много пре него што они дођу код нас, дакле, то је било која интеракција која повезује госта и хотел. Постоји много корака који су јако битни, на основу којих гост креира своје искуство. У било ком тренутку на том путу, у ком гост не буде задовољан, засигурно ћемо добити лошу рецензију. Сви канали комуникације, маркетиншке активности, наши запослени, техничка подршка, искуство госта токог боравка у хотелу…све су то битни елементи за целокупан утисак госта, о којима морамо константно да размишљамо.“

Поред сесије која је била посвећена – искуству госта, и како га побољшати, учесници конференције били су у прилици да чују добре примере из праксе младих предузетника, и како је то изгледао њихов предузетнички пут, као и да дискутују на тему баланса између пословног и приватног живота. Конференција је реализована у организацији ,,BIT Events-a“, док су покровитељи конференције Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Покрајински секретаријат за привреду и туризам као и Град Нови Сад, односно Градска управа за привреду. Све информације везане за овогодишњу конференцију можете пронаћи на званичном wеб сајту https://www.mekstconference.com/ или путем друштвених мрежа.

Leave a comment