Проглашењем победника завршен је други хакатон који је организовала компанија Payten, регионални ИТ лидер у области безготовинских плаћања и члан АСЕЕ групе. Интересовање за овогодишњи хакатон је било велико, а како кажу из организације, у ужи избор и у само такмичење је ушло 9 екипа.

Други Payten hakaton изазвао огромно интересовање младих

Други Payten hakaton изазвао огромно интересовање младих

Победу и награду од пола милиона динара однела је екипа „mTriam“, у чијем саставу су били Катарина Крнета, Александар Спасојевић, Александар Јовановић, Стефан Вучић и Петар Стојановић.

– Ово је било сјајно искуство за све нас! Организација самог хакатона је била одлична, а сарадња са менторима и више од очекиване. Добијали смо одговоре на питања у 4 сата ујутру! Свима бисмо препоручили да се пријаве на следећи хакатон и да се сусретну са стручњацима који се већ баве оним што ће сутра бити наш позив – изјавили су чланови победничког тима „mTriam“.

Другопласирана екипа ,,IT girls”, коју су чиниле Ања Станић, Тина Томановић, Тања Гаврић, Тијана Јакшић и Ирина Шевић, добила је 300.000 динара, трећепласирани тим „CTRL, ALT, DEFEAT“у саставу Ања Ивановић, Милован Самарџић, Марија Андрић и Милица Васовић освојио је 200.000 динара, док је тим „Coding Lyoko“, који су чинили Александар Бубало, Марко Мијаиловић, Невена Томић и Часлав Петронић, освојио 100.000 динара.

Компанија Паyтен је и ове године имала подршку партнера CastlesTechnology i Delhaize Srbija, a Payten Hackathon-у се придружила и компанија Виса.

Жири у чијем саставу су били Владимир Ђорђевић, Генерал Manager Visa, Alexandre Marin, Chief Solutions Officer Castles Technology, Драгољуб Јовковић, директор ИТ сектора Delhaize Serbia, Стефан Милосављевић, члан победничког тима првог Payten Hackathon и Миљан Малиш, Генерал Manager Паyтен, истакао је да су представљена решења, а посебно победничка, била врло иновативна и корисна за даљу разраду и пласирање на тржиште.

– Морам да кажем да смо ми у жирију били готово једногласни када су оцене за решења наших хакатонаца у питању. Дивно је видети све те младе људе који су на одличном путу што се тиче струке и њиховог будућег занимања. Ово је само почетак за све њих и желим им пуно успеха у даљем раду – рекао је Миљан Малиш, Генерал Manager Payten и председник жирија.

Из компаније Payten истичу да је овај хакатон био користан како за младе, тако и за све у компанији Паyтен и да ће ово програмерско такмичење бити организовано и у будућности.

– Иницијално, имали смо идеју да млади сазнају за Паyтен и да се упознају са индустријом плаћања, а у исто време да ми из индустрије плаћања дођемо у контакт са младим људима, да чујемо како размишљају они који су ван платне индустрије. Додатно, изузетно нам је драго што можемо понудимо наставак сарадње, а они нама нова квалитетна решења на којима можемо заједно радити – рекла је Душанка Тишма, Project Manager Payten.

Извор: Стартуј

Leave a comment