Пројекат „PreobuQA“, који је део BOLD програма подржаног од стране Амбасаде САД, а реализован у сарадњи Института за развој и иновације и Асоцијације за афирмацију културе – АСК, усмерен је на преквалификацију младих између 18 и 30 година у QА тестере у оквиру ИТ индустрије. Овај пројекат има за циљ унапређење положаја младих на тржишту рада широм Републике Србије.

Startuj.com одржао радионицу „CV и мотивационо писмо“

Сајт Startuj.com одржао радионицу „CV и мотивационо писмо“ у оквиру пројекта „PreobuQA

У среду 6. децембра је одржана прва радионица у оквиру пројекта, посвећена писању ЦВ-а и мотивационог писма. Предавач на радионици био је Жељко Скендеровић са сајта Startuj.com. Он је пружио учесницима практичне савете о креирању личне биографије. Нагласио је значај прилагођавања CV-а и мотивационог писма специфичним послодавцима као и важност истицања вештина и искустава који одговарају захтевима радног места. Посебан фокус је стављен на одржавање јасног и професионалног формата документа.

Жељко је истакао да информације у CV-у треба да буду истините, јер искреност у пријавама помаже послодавцима да боље разумеју и процене кандидате. Када кандидати прецизно и аутентично представе своје вештине, то омогућава послодавцима да створе јаснију слику о томе како би се кандидат уклопио у њихову организацију и тим. На овај начин, истините информације у пријави не само да помажу кандидатима да се на најбољи начин представе компанијама, већ такође омогућавају потенцијалним послодавцима да препознају будуће колеге који најбоље одговарају њиховим потребама и вредностима.

Радионица је била прилика за учеснике да стекну практичне вештине при писању личних биографија које су важне за добијање посла у конкурентном окружењу ИТ индустрије. Пројектом „ПреобуQА“ се наставља образовање и оснаживање младих, што доприноси њиховом лакшем запошљавању и каријерном напретку у ИТ сектору. Резултати пројекта који се очекују је 50 обучених младих који имају већу могућност да пронађу добро плаћен посао., Од овог броја 10 младих ће се само запослити, док ће се преосталих 15 запослити код послодавца до краја пројекта.

Извор: Стартуј

Leave a comment