Ресавска библиотека у Свилајнцу расписује 14. Књижевни конкурс „Андра Гавриловић 2023“ за књижевно стваралаштво на српском језику у две области:

  • приповетка
  • књижевна критика, осврти, прикази, есеји који вреднују дела објављена од 2010. године до данас

Књижевна награда „Андра Гавриловић“ додељује се равноправно у обе категорије, а састоји се од повеље и новчаног износа.

14. књижевни конкурс Андра Гавриловић 2023

Услови конкурса:

  • На конкурс слати необјављене радове (у штампаној и електронској форми), писане на српском језику ћирилицом.
  • Препоручени обим радова је од 5000-20000 карактера са размаком, фонтом Times New Roman – Serbian – Cyrilic, за неопходне термине, скраћенице и сл. Times New Roman – English.
  • Учесници шаљу 1 (један) рад (у оквиру једне области) потписан шифром.

Уколико аутор шаље и приповетку и критику, оба рада потписује истом шифром.

Радове доставити на е-маил адресу аndragavrilovic@gmail.com.

Послати 2 (два) документа у .доц формату програма Microsoft Word ( или неког другог едитора текста отвореног кода) и то:

  • рад потписан шифром
  • у другом документу написану шифру и њено разрешење, затим име и презиме аутора и контакт : број телефона, е-маил и кратку биографију.
    Жири у саставу Татјана Јанковић, књижевница и виши дипл. библиотекар, др Драган Бабић, књижевни критичар и есејиста и Оливера Мијаиловић, проф. југослов. и опште књиж. и виши дипл. библиотекар РБС, издвојиће најуспешније радове који ће бити објављени у зборнику „Црте и резе 14“.

Резултати конкурса биће саопштени јавности почетком фебруара 2024. године. Свечана додела награда добитницима и промоција Зборника изабраних радова „Црте и резе 14“ одржаће се у Свилајнцу током марта 2024.

Конкурс је отворен до 31.12.2023. г.

За сва потребна обавештења обратити се Ресавској библиотеци у Свилајнцу 035/321-531 или на е-маил: аndragavrilovic@gmail.com.

Извор: SBU POSLOVI

Leave a comment