Особе рођене од 23. октобра  до 21.новембра су рођене у хороскопском знаку шкорпиона. Шкорпион је знак рушења, али рушење предходи грађењу. У индијској астрологији Шкорпион је знак Шиве, рушитеља. Његова енергија му омогућује да прикупи најмоћнији отров за регенерацију света. Вода Шкорпије има снагу планинске бујице и морских дубина. Рођени са Месецом у знаку Шкорпије су активни, тајанствени, дубоки. 

unplash.com Осми знак Зодијака

8 знак – мото : Ја желим!

Шкорпион је осми знак Зодијака. Има елеменат воде, са којим владају планете Марс и Плутон . Кључна реч је “Ја желим“ и врло често је страст звезда водиља. Влада осмом кућом Зодијака која симболизује секс, рођење, смрт, реинкарнацију, мистерију, наследство, новац, тајну. Динамичан, моћан, пун енергије која може бити подједнако исцељујућа или отровна зависно од околности. Када шкорпија жели – не стајте јој на пут из обести или хира.

Када је шкорпион регенеративан за себе и околину?

Позитивне особине су добро памћење, упорност,  борбеност, храброст, радозналост, постојаност, интуитивност и проницљивост, сензуалност, страственост, енергичност, оштроумност, одлучност, оданост, лојалност, шармантност.  Будите усмерени, наклоњени, одани шкорпији истрајно и бићете њена инспирација за добро.

Када шкорпион испушта отров?

Негативне особине шкорпиона су љубомора, посесивност, нетолерантност, фатализам, тајанственост, отровност, сумњичавост, осветољубивост, агресивност. Не играјте се са шкорпијом ни у сну. Ако јој станете на пут, поиграте се са њом у намери да је преварите, ако желите да је искористите, ако повредите њене емоције шкорпија ће вас отровно и болно убости.

Kакве су шкорпије на послу?

Шкорпије воле слабо позната подручја подсвести и дубинску анализу па могу бити изврсни терапеути, астролози, финансијски саветници  или гуруи. Сваки посао који укључује истраживање и аналитичност је њихова територија. Брзи су и активни, брзо реагују и лако повезују ствари тако да нема зиме за шкорпије раднике.

Шкорпије у љубави

Типична Шкорпија позната је као изразито страствена, сексуална и замишљена. Овај знак тражи некога с ким  може отпутовати у најскривеније жеље, истражити сексуалност и упознати га на дубљем нивоу. У сексуалном животу типичне Шкорпије постоји страствена,  регенеративна, истраживачка, исцељујућа моћ. Воли софистициране партнере које треба да истражује, осваја, заводи. Дајте знак шкорпији али никад не крећите први  у акцију. Поиграјте се са шкорпијом само ако сте сигурни да желите даље и више са њом да се упустите.

Шкорпије у пријатељству

Ако повредите Шкорпију, припремите се на последице освете и  казне. Тамна страна овог знака се односи на замерање, чување тајни и тражење освете. Експлозивно могу реаговати, бурно се наљутити и не одустајати све док се дупло не освете кад тад. Но, друга крајност је да ако стегнете њихово поверење – биће искрен, предан и одан пријатељ на ког се увек можете ослонити и поверити му се.

Са ким се шкорпија најбоље слаже?

Страствена Шкорпија воли да се дружи или ужива у љубавним везама са Раковима, Девицама, Јарчевима, Рибама и Биковима.  Имам доста оданих пријатеља шкорпија које веома ценим као и неколико фаталних љубави или симпатија управо знака Шкорпиона ком Девица кармички не може одолети.

Сузана Марјановић

 

Leave a comment