Стоп насиљу над женама и девојчицама! – почиње 16 дана активизма.
16 дана активизма кампања – календар догађаја од 24. новембра до 10. децембра:

Стоп насиљу над женама и девојчицама! – почиње 16 дана активизма.

24. новембар
Конференција "Замислите живот без насиља над женама и девојкама"; у Народној библиотеци у Београду у организацији UN Women.Догађај је део регионалног пројекта „Млади за инклузију, Једнакост и
поверење“. У Новом Саду, кампања почиње Аутономним Фестивалом Жена (АФЖ) који се ове године фокусира на тему"Медији и насиље над женама".
25. новембар
Аутономни Фестивал Жена (АФЖ) се ове године фокусира на тему";Медији и насиље над женама"; окупљајући уметничке, драмске и музичке програме, као и дискусије кроз трибине";Насиље после насиља
– институције, медији, јавност&qуот; „Деконструкција родних стереотипа“ са др Надом Падејски Шекеровић и "Интернет као простор за женско ослобођење";. Током фестивала биће изведена и монодрама"Мрзим
позориште"Милене Миње Богавац.
27. новембар
Отварање изложбе „РЕWОМЕН – Европско женско сећање” и представљање мурала street уметнице Јане Даниловић. Изложба REWOMEN настала је у оквиру ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке – Европско сећање” који је спровео Архив Војводине у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе” и 16 партнерских организација из 10 држава.
28. новембар
Национална конференција „Право на наслеђивање – пут ка родној равноправности и заустављању насиља“ у Палати Србија у Београду.
У оквиру ливе Тампон зоне у Нишу, разговараћемо о екстремно патријархалним и мизогиним ставовима на интернету и изван њега. Било да говоримо о медијима, поп култури или друштвеним мрежама, жена у овим новим дигиталним просторима све је, само не безбедна.
29. новембар
Нишу ће бити одржани и књижевни разговори ";Жене стварају, разговори који покрећу са Маријом Ратковић".
3. децембар
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом који се обележава 3. децембра кроз иницијативу “Редефинисање граница: Иконе са инвалидитетом и њихов глобални утицај”која се спроводи у у Пожаревцу, Шапцу, Вршцу и Инђији, желимо да скренемо пажњу на неопходност стварања услова за социјалну инклузију особа са инвалидитетом кроз низ изложби које промовишу њихова достигнућа, као и кампању подизања свести и иницијатива за обуку у градовима Србије.
4. децембар
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом који се обележава 3. децембра, у Београду, 4. децембра, Плаво позориште ће извести инклузивну представу I Psychi Tis Antigonisпо тексту и у режији Ненада Чолића. Током представе, публици ће бити на располагању преводилац за знаковни језик.
10. децембар
Међународни дан људских права

Leave a comment