Удружење студената информатике ФОНИС шести пут заредом организује програмерско такмичење, Хакатон за средњошколце, 9. и 10. децембра 2023. године. Такмичење је намењено ученицима свих средњих школа на територији Републике Србије које занима свет информационих технологија и који желе да прошире своја знања и практично их примене.

Хакатон за средњошколце представља програмерско такмичење на коме тимови имају задатак да за 24 часа креирају софтверско решење на задату тему. Током рада, сви тимови ће имати и подршку стручних ментора, који ће бити ту за сва питања и нејасноће, као и да усмере такмичаре. По истеку времена за рад, сваки тим ће презентовати своју идеју и решење пред стручним жиријем. Жири ће на крају одабрати три најбоља тима, за која спремамо и вредне награде.

Пре самог такмичења, тимови који прођу иницијалну селекцију имаће прилику да присуствују радионицама. Циљ радионица јесте да учесници стекну нова знања и још боље се припреме за сам Хакатон.

Кроз овај пројекат желимо да ученицима проширимо поглед на свет информационих технологија и мотивишемо њихов даљи развој у овој области, све уз опуштену атмосферу и дружење са вршњацима сличних интересовања.

Пријаве за учешће на Хакатону су отворене од 2. до 16. новембра. Такође, обавештења о Хакатону можете испратити на нашем Инстаграм профилу@hakaton_za_srednjoskolce.

Leave a comment