Четврти Аутономни Фестивал Жена- АФЖ одржаће се у петак и суботу, 24. и 25. новембра, обележавајући почетак 16 дана активизма против насиља над женама. Ове године, фестивал се фокусира на тему &qуот;Медији и насиље над женама,&qуот; окупљајући уметничке, драмске и музичке програме, као и дискусије.

Четврти АФЖ – Аутономни Фестивал Жена у Новом Саду

Феминистички фестивали, присутни готово у свим земљама некадашње Југославије, играју кључну улогу у умрежавању жена, подизању свести о штетним праксама и феноменима прихваћеним у друштву. АФЖ ове године сједињује музику, перформансе, креативност и разговоре с женама које свој глас користе како би се свакодневно бориле за равноправност. Сви програми за време АФЖ фестивала су бесплатни и биће одржани у књижари “Bulevar Books” (булевар Михајла Пупина 6).

Програм Фестивала:
24. новембар – Петак:
● 18:00 – Отварање Фестивала и представљање АФЖ савезница
● 18:30 – Трибина "Насиље после насиља – институције, медији, јавност"
● Учеснице: Биљана Србљановић, Тања Игњатовић, Ива Парађанин
● Модераторка: Тамара Сријемац
● 21:00 – АФЖ Концерт: Ева Браун у акустичном извођењу Васкета и Алберта
25. новембар – Субота:
● 17:30 – Деконструкција родних стереотипа са др Надом Падејски Шекеровић
● 19:00 – Трибина "Интернет као простор за женско ослобођење"
● Учеснице: Бранислава Антовић Алексић, Христина Цветинчанин Кнежевић, Милица Вељковић, Лана Николић
● Модераторка: Милица Кравић Аксамит
● 21:00 – Монодрама "Мрзим позориште" – Милена Миња Богавац

Током оба дана фестивала, посетиоци могу посетити АФЖ мини базар од 18:00 часова. На тој продајној изложби посетиоци ће моћи да погледају и купе радове Vanille Accessories, Вилин Кончић, Живи стрип, SLAN leather, Valentina Talijan / PLANTART, GLORYBOX jewlery и  MARINUSH clothing.
Улаз на фестивал је бесплатан. Организаторке позивају на разговоре и базар, али напомињу да су сва места за концерт и монодраму већ попуњена. Фестивал подржавају Делегација Европске уније у Републици Србији и Уједињени грански синдикати "Независност&quot, као и грана тог синдиката за културу, уметност и медије ГСКУМ.

Позивамо вас да се придружите четвртом АФЖ-у, подржите феминистичку уметност и активизам, те заједно стварамо простор за промене у друштву.
Контакт:
За додатне информације, контактирајте нас на autonomnifestivalzena@gmail.com.

Leave a comment