Међународни Дан студената у ОПЕНС-у

Међународни дан студената је глобално признат дан посвећен студентској заједници и њиховим доприносима друштву. Овај дан се обележава сваке године 17. новембра и пружа прилику да се нагласи важност образовања и права студената, као њихову улогу у истраживању, иновацијама, културним догађајима и активизму.

Сам Међународни дан студената ће управо да се на адекватан начин прослави у омладинском центру ОПЕНС-а, 17. новембра 2023. године. ОПЕНС за циљ има да студенте стави у први план дешавања и да истакну саме потребе и укажу на сама права студената. Сама конференција има за циљ да повеже и информише студенте о могућностима ангажовања у студентским организацијама, подршци менталном здрављу, програмима усавршавања, стручних пракси и мобилности који су им доступни, поводом обележавања Међународног дана студената.

Фото извор: ОПЕНС

На самој конференцији студенти могу да присуствују панел дискусији на тему менталног здравља Студент пита, која се организује у сарадњи са Универзитетским дебатним клубом у Новом Саду. Fishbowl дискусија са студентским организацијама такође ће бити на ОПЕНС-овој конференцији. Кроз Fishbowl дискусију ће ОПЕНС промовисати рад и програме студентских организација са циљем да инспиришу студенте да се ангажују у студентским организацијама и другим иницијативама које доприносе позитивним променама. На крају, у форми World café-a (4 рунде по 15 минута) представиће постојеће програме и могућности за неформално учење, запослење, стручну праксу и мобилност студената, с намером да подстакну студенте на даље ангажовање, лични и професионални развој.

За детаљнију агенду и више информација о говорницима на самој конференцији потражите на сајту ОПЕНС-а.

Уколико желите да учествујете на самој конференцији позивамо вас да се пријавом ОВДЕ пријавите.

Борис Јанко

Извор фотографија: ОПЕНС

Leave a comment