Рефлектор театар
БЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД
Ауторка и редитељка: Јелена Богавац

По романима “Бетмен над Звездаром” (1996) и “Робин са Крста” (2020)

СКЦНС Фабрика, 6. новембар 2023, 20h

 

lБЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД

Резервација карата на број: 0603008886 // Продаја карата на улазу; цена улазнице: 900 РСД

Асистент режије и аутор видео рада: Игор Марковић
Костимограф: Александар Ковачевић

Композитори оригиналне музике: Антон Герзина и Катаут МЦ
Ауторка сценског покрета: Александра Вељковић

Кореограф: Антон Герзина
ИГРАЈУ:
Јован Здравковић
Марко Панајотовић
Алекса Бугарчић
Предраг Васић
Растко Вујисић/Никола Павловић
Павле Гребенар
Игор Марковић
Антон Герзина
Извршна продукција:
Кристина Анђелковић, Јован Здавковић
Менаџерка протокола:
Ана Стојановић
Техничка подршка:
5аСец
Дорћол Платз
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ:
Јовани Ристић и Издавачкој кући ПортаЛибрис
Битеф театру и Сањи Љумовић
Продукција:
Рефлектор театар 2021.

Представа је делимично финансирана добровољним донацијама грађана и грађанки прикупљеним у кампањи #ВишеОдПублике Рефлектор театра и Фондације Цаталyст Балканс. Рефлектор театар и екипа представе посебно се захваљују свим грађанима-продуцентима и грађанкама-продуценткињама.
!!! Заједно СВЕТЛИМО У МРАКУ !!!

БЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД је позоришна представа настала по романима „Бетмен над Звездаром“ и „Робин са Крста“ Јелене Богавац. Као позоришна редитељка, али и ауторка ових романа, Јелена Богавац је са глумцима Рефлектор театра урадила представу која комбинује текст две књиге, спајајући тако два времена: деведесете и ове сада, двадесете, у Београду. У оквиру трупе са којом ради веома дуго, Јелена Богавац је направила ауторски пројекат: сценску студију питања младости, херојства, побуне, осећаја за друштво и социјалну правду, у сталним условима диктатуре. У рату који шмира мир. У Београду који шмира Холивуд.

РЕФЛЕКТОР ТЕАТАР је друштвено ангажовано позориште, основано 2012. године, у оквиру омладинске организације Центар Е8. За првих десет сезона, продуцирали смо петнаест представа, изведених у шеснаест држава, шездесет градова и десетак села Србије. Радимо са младима и за младе, на представама које повлаче знак једнакости између уметности и активизма. Наша сцена, од 2020. године, налази се у простору Дорћол Платза, где сваког месеца играмо од пет до седам представа, у нашој продукцији. Поред глумаца/ица и уметника/ца, Рефлектор театар окупља и свој Омладински клуб заснован на едукативном, волонтерском програму, чији су полазници студенти и ученици/це средњих школа. Зовемо се Рефлектор театар, јер желимо да правимо представе, које бацају светло на важне друштвене феномене.

Leave a comment