We are the FUTURE of IT  је прва студентска ИТ конференција која се ове године одржава по пети пут на Златибору, од 20.11 – 23. 11. 2023.

We are the FUTURE of IT  

Циљ пројекта је да окупи студенте ИТ сектора са свих факултета у Србији ради размене информација и искустава различитим начинима приступа и решавања конкретних проблема у области информационих технологија, упознавања са начином рада и пословањем ИТ компанија у Србији, стицања нових знања и вештина, остваривања личног контакта и упознавања са људима из привреде, као и успостављања трајног професионалног контакта и будуће очекиване сарадње. Кроз целодневни програм, стручни представници компанија својим знањем и искуством дају прилику студентима да стекну нова знања, индивидуално напредују и стручно се усаврше.

Догађај је реализован кроз четири дана, која су испуњена предавањима, радионицама, панел дискусијама и разним активацијама као што су квизови и такмичења, као и актуелним сајмом на ком студенти имају прилику да дођу у непосредан контакт са представницима компанија на њиховим штандовима. На јединственом месту отвара се комуникациони канал између ИТ индустрије и студената која за обе стране значи контакт, повезивање, искуство, а и незаобилазну забаву.

Конференција је настала као одговор на потребе студената Факултета техничких наука у Новом Саду да се упознају са ИТ индустријом. Од тада, на овом догађају окупљено је више од 1000 студената, као и велики број компанија са циљем одржавања ИТ заједнице фокусиране на размени професионалних знања и искустава. We are the FUTURE of IT   је преко конференције постао много више од годишњег пројекта – то је традиција пружања едукације и повезивања компанија са талентованим студентима. Поред конференције, ова организација одржава радионице, meetup-ове, посете компанијама и разне догађаје у сарадњи са компанијама са фокусом да се на продуктиван и здрав начин одржава веза између студената и ИТ индустрије.

Пријаве на конференцију су доступне путем овог формулара, а више о догађају и осталим активностима можете погледати путем Инстаграм и Фацебоок странице.

 

Leave a comment