Стартап Викенд ће се одржати 21. и 22. октобра у просторијама ИнспираХуб-а!

Ово је ваша шанса да откријете своју иновативну предузетничку страну и стекнете знања и вештине које ће вас лансирати у свет стартапа!

Да ли желите да се упознате са светом стартапа и стекнете вештине и знања која ће вам помоћи да развијете своје бизнис идеје?

Стартап Викенд у InspiraHub-u

Стартап Викенд у ИнспираХуб-у

Сви велики иновативни предузетници су некада били почетници. Steve Jobs, Bill Gates i Mark Zuckerberg су некада били само студенти. Али њихова жеља да мењају свет, да стварају нешто иновативно и да преузму иницијативу одвела их је на пут успешних предузетника. Сада је ваш ред да започнете сопствено предузетништво и откријете свој пуни потенцијал уз помоћ Стартап Викенда.

Шта је Стартап Викенд?
Овај програм је изузетна прилика за младе да стекну знања и вештине о методологијама, алатима и корацима који се користе у развоју технолошких стартап компанија. Програм је јединствен јер је креиран као Стартап Викенд за младе у Србији који ће окупити младе људе на једном месту и пружити им незаборавно искуство.

Ко су организатори Стартап Викенда?
Захваљујући нашим сјајним партнерима, Стартап Викенд ће бити искуство које ћете дуго памтити! Ово издање Стартуп Викенда у Суботици организују InspiraHub i Inspira Група у сарадњи са партнерским организацијама из иновационог екосистема Србије:ICT Hub, Иницијатива Дигитална Србија, Гаража by Tenderly, USAID Србија и Предузми идеју.

Циљеви Стартап Викенда?
Учесници ће имати прилику да стекну неопходна знања и искуства о корацима у процесу стварања иновативног производа/услуге, методологијама и алатима које користе успешне стартап компаније.

Циљ нам је да им пружимо увид у то како изгледа живот стартапера и подстакнемо их да размишљају о развијању нових технологија које ће унапредити свет око нас.

На тај начин учесници ће моћи да развију своје вештине, стекну нова познанства и добију прилику да своју идеју представе стручној и пословној јавности.

Један од наших кључних циљева је селекција младих талената које бисмо након Стартап Викенда наставили да менторишемо и припремамо за наредне програме подршке на којима могу добити бесповратна средства за оснивање и развој свог стартапа.

Интензиван програм учења, рада и дружења
У два дана интензивног програма учења, рада и дружења, имаћете прилику да упознате младе креативне људе сличних интересовања, менторе и стручњаке из стартап екосистема Србије. Приближћемо вам стартап свет на начин који до сада нисте имали прилику да доживите.

Програм Стартап Викенда је пажљиво осмишљен како би учесницима пружио свеобухватно искуство и омогућио им да стекну знања и вештине које су им потребне за успешан развој стартап компанија.

Програм се састоји од:

 • Инспиративних предавања и радионица из области предузетништва и стартапа
 • Тимског рада и решавања реалних проблема у стартап окружењу
 • Менторског рада са стручњацима из различитих области
 • Презентација и евалуација иновативних пословних идеја и пословних модела

Коме је намењен Стартап Викенд?

 • Програм је намењен младима свих образовних профила, старости од 18 до 30 година који су отворени за нова знања и искуства и заинтересовани су за свет стартапа.

Учешће на Стартап Викенду има много предности за младе људе у Србији. Овај програм вам пружа прилику да:

 • Стичете нова знања и вештине о развоју технолошких стартап компанија
 • Развијате своју креативност и тимски дух
 • Стичете искуства у раду у тиму и решавању проблема у реалном времену
 • Добијете инспирацију и мотивацију да започнете свој пословни подухват
 • Упознајете друге младе креативне људе и стручњаке из стартап индустрије
 • Добијате повратне информације и савете од стручњака и других учесника
 • Представите своје идеје и пројекте пред жиријем
 • Добијете поклоне које смо припремили за све учеснике стартап викенда
 • Освојите вредне награде за најбоље стартап тимове

Шта можете очекивати на Стартап Викенду?

 • Похађаћете предавања и радионице о методологијама, алатима и корацима који се користе у развоју технолошких стартап компанија
 • Добићете смернице и подршку од ментора, оснивача успешних стартап компанија и стручњака из стартап екосистема Србије
 • Упознавање, дружење и забаву са другим креативним младим људима
 • Најбољи тимови добиће могућност наставка менторске подршке за развој својих иновативних идеја, припреме за програме подршке на којима могу добити вредна бесповратна средства за оснивање стартап компаније
 • Доживећете незаборавно искуство

Најбољи део?
Учешће на Стартап викенду је потпуно бесплатно! За учеснике је обезбеђен сав материјал за рад, менторска подршка, инспиративне активности, освежење, кетеринг, поклони и награде за најбоље тимове.Q&А – Често постављана питања
Шта је потребно за пријаву?
Потребно је да попуните онлине формулар са основним информацијама о себи. Након затварања пријава, изабраћемо најбоље кандидате.

Да ли морам имати тим да бих учествовао на Стартап Викенду?
Можете се пријавити и као тим али за селекцију кандидата није потребно да имате тим пре учешћа на Стартап Викенду.

Како се формирају тимови на Стартап Викенду?
Учесници се могу пријавити у тимовима или индивидуално, па ће бити груписани на самом Стартап Викенду на основу вештина и интересовања. Организатори ће помоћи учесницима да пронађу људе са којима би могли да раде, како би се формирали што квалитетнији тимови.
Да ли је неопходно имати претходно искуство у развоју стартап компанија?
Не, Стартап Викенд је намењен свима који су заинтересовани за ову област, без обзира на то да ли имају претходно искуство или не. Све што вам је потребно је жеља да се придружите овом догађају и стекнете нова познанства, искуства, знања и унапредите своје вештине.

Како се пријавити за Стартап Викенд?
Све што је потребно је да се пријавите путем ОВОГ ФОРМУЛАРА. Пожурите са пријавом јер је број места ограничен!

Не пропустите ову јединствену прилику да стекнете нова знања и вештине из области иновационог технолошког предузетништва, развијете своје идеје и упознате се са светом стартапа.

Извор: Стартуј

Leave a comment