Под слоганом „ТУ САМ СА ДРУГАРИМА“ од 16. до 22. октобра одржаће се најпознатији дечији филмски фестивал KIDS FEST уз чије креирање је током последњих деветнаест година стасало много генерација. KIDS FEST  биће традиционално одржан у биоскопу Arena Cineplex уз сјајне дечије наслове и специјалне цене улазнице од 300 динара за 2Д и 420 динара за 3Д филмове за индивидуалне посете, док су за организоване посете цене улазница од 250 динара за 2Д и 370 динара за 3Д филмове. Улазнице у продаји!

19. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ KIDS FEST

За неку нову, савремену публику осмишљен је још један фестивалски репертоар који ће имати својих 10 премијера, а чије су приче у складу са слоганом фестивала и упућују на важност другарства и неопходности неговања међусобног разумевања од најранијег детињства.
Као и прошлих година, и на 19. Arena Cineplex -у заживеће најновији анимирани, играни и документарни наслови светских кинематографија, па осим норвешких, британских, француских и кинеских на биоскопском платну наћи ће се и дечији филмови из региона и окружења, а поред премијера фестивал ће репризирати и неке последње Дизнијеве синхронизоване филмове.
Након Сарајево филм фестивала на 19.Arena Cineplex -у премијерно ће бити приказан анимирни филм „Снови једног робота“ (Robot’s Dreams), шпански цртани филм заснован на графичкој новели Саре Варон који говори о пријатељству једног пса и једног робота. Анимирани филм снимљен према истинитом догађају „Титина“ (Титина) о освајању Северног пола и псу који је био неизоставни пријатељ експедиције такође ће премијерно бити приказна на фестивалу. У репризним терминима наћи ће се француски играни филма „Велика авантура мачке Ру“ о пријатељству једне мачке и једне девојчице, као и Дизнијев „Elemental“ о споју немогућег, елемената воде и ватре.
Међу филмовима овогодишњег фестивала наћи ће се и Случај Тесла, Краљица плеса, Вајана,Zootropolis– град животиња, Нина и јежева тајна, Дневник Паулине П, Залеђено краљевство, Мала сирена, Китови: Чувари планете и многи други. Цена улазница за организоване посете за 2Д филмове износи 250 динара, док за 3Д износи 370 динара, а индивидуалне улазнице у продаји су по цени од 300 динара за 2Д и 420 динара за 3Д филмове. Целокупан програм фестивала у биоскопу Arena Cineplex можете погледати путем следећег линка https://kids-fest.com/novi-sad/, као и на репертоару биоскопа

Leave a comment