Позивамо омладинске раднике/це да се пријаве на обуку “Спорт за развој: оснажимо младе кроз спорт у омладинском раду” и буду међу првима у Србији који ће разумети шта је то Спорт за развој и ову иновативну методологију применити у свом раду са младима.

Позив за младе!

Будите међу првима у Србији који ће разумети шта је то Спорт за развој и ову иновативну методологију применити у свом раду са младима.

Спорт за развој (Sport for Development – S4D) је препознатљива методологија за досезање деце и младих коју примењује Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у 40 земаља широм света. S4D спроводе специјализовани тренери/киње који/е комбинују спортско образовање са учењем важних животних вештина и вредности. Спортске активности, игре и вежбе су привлачне и имају широк утицај, што их чини идеалним за промоцију и учење релевантних вештина и компетенција код младих. Посебно се истиче њихова корист у раду са маргинализованим младима или онима до којих је теже доћи. НАПОР има за циљ да кроз овај тренинг обучи омладинске раднике и раднице. Кроз ово образовање, пружиће им се дубље разумевање теорије и принципа примене Спорта за развој. Након завршетка тренинга, омладински радници и раднице ће бити способни да примене ову иновативну методологију креирајући, организујући и спроводећи S4D активности у својим локалним заједницама широм Србије.

Важно је истаћи да након обуке учесници/це стичу услов да учествују на тренингу за тренере и тиме постану први у Србији који ће ову модификовану методологију прилагођену омладинском раду преносити колегама и колегиницама у земљи и региону.

Обука се одржава онлине и уживо. Онлине сесија одржаће се 16. октобра, а тренинг уживо од 26. до 29.октобра. Све трошкове покрива ГИЗ.

Додатне информације о обуци можете пронаћи у ПОЗИВУ.

Приликом пријаве потребно је попунити ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР. Рок за пријаве је 10.10.2023. Селектовани/е кандидати/киње биће обавештени/е о резултатима до 13.10.2023.

За сва додатна питања можете се обратити координаторки програма Ивани Новаковић на мејл адресу ivana.novakovic@napor.net.

 

Leave a comment