Сајам послова и пракси „ЈобФаир – Креирај своју будућност!”
Традиционално, сваког првог понедељка и уторка у новембру, ове године 6. и 7. новембра, одржаће се Сајам послова и пракси „ЈобФаир – Креирај своју будућност!” у Згради техничких факултета (Булевар краља Александра 73) и на Машинском факултету (Краљице Марије 16) у Београду.

Сајам послова и пракси „ЈобФаир – Креирај своју будућност!”

Сајам послова и пракси „ЈобФаир – Креирај своју будућност!”

Организатори догађаја су две непрофитне и аполитичне студентске организације: Удружење студената технике Европе, БЕСТ Београд и Удружење студената електротехнике Европе – EESTEC LK Београд.

Давне 2005. године, група студената је дошла на идеју да смањи незапосленост у држави и спречи драстичан одлив мозгова, па је као резултат настао Сајам, који ове године слави деветнаести рођендан. Врата Зграде техничких факултета су отворена за све студенте и дипломце природно-математичких и техничко-технолошких факултета, који ће заједно са многобројним компанијама употпунити овогодишњи Сајам.

Генерални покровитељ овогодишњег Сајма је компанија Microsoft.

На Сајму ће студенти имати прилику да се боље упознају са представницима компанија, и сазнају какве послове и праксе нуде. Поред тога, JobFair помаже студентима да развију своје вештине кроз додатне садржаје:

„LevelUp– Подигни ниво својих вештина!“ – семинар бесплатних радионица на којима ће представници компанија показати студентима како да унапреде своје меке вештине за бржи и лакши проналазак посла и праксе, које ће се одржати 21. и 22. октобра на Машинском факултету. За ову радионицу се можете пријавити путем сајта до 11.10.
„Панел дискусија – Пођи правим путем!”– има за циљ да учесницима пружи одговоре на значајна питања која ће им помоћи на почетку каријере и у даљем професионалном развоју, а ове године ће се одржати 26. октобра на Технолошко-металуршком факултету.
TechTalk – кроз неформалну атмосферу, студенти ће дискутовати са запосленима компанија о актуелним темама из инжењерске бранше, 6. и 7. новембра у Згради
техничких факултета. Биће реализован у виду предавања у трајању од 45 минута.
Разговор за посао – радионица на којој студенти имају прилику да осете атмосферу интервјуа за посао, ослободе се треме и тако побољшају своје вештине комуникације, одржава се на Машинском факултету 6. и 7. новембра. За ову радионицу се можете пријавити путем сајта до 21.10.
CV база – у било ком тренутку посетиоци Сајма могу оставити свој ЦВ у бази на нашем сајту, а он ће бити доступан свим компанијама које учествују у пројекту.
Сви садржаји ће се одржати уживо и потпуно су бесплатни, а за више информација можеш посетити сајт www.jobfair.rs, као и друштвене мреже: Инстаграм, Facebook i LinkedIn.

Извор: Стартуј

Leave a comment