ОТВОРЕН СЕДМИ "СВЕТИОНИК ЗНАЊА": СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ 12 ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ТАКМИЧЕ СЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЗАЈЕДНИЦА

ОТВОРЕН СЕДМИ СВЕТИОНИК ЗНАЊА

Свечано отварање седмог "Светионика знања", које реализује Асоцијација за афирмацију културе (АСК) уз подршку Министарства туризма и омладине и Амбасаде Сједињених Америчких држава у Србији, окупило је такмичаре из 12 градова и општина широм Србије, који су током дводневног боравка, имали прилику да се упознају са свим аспектима развоја једног пројекта, од концептуализације до његове реализације.
У такмичењу 48 учесника, се дели у тимове који бирају једну од понуђених тема, у складу са потребама њихове локалне заједнице: информационе технологије, заштита животне средине, јавно здравље и друштвена одговорност и активизам." Изузетно је важно нагласити колико је пројект 'Светионик знања' кључан за наше друштво. Ова иницијатива је усмерена на образовање младих лидера и подстицање позитивних промена.
Младима пружамо прилику да се развијају и постану одговорни грађани. Верујем да ће овај пројект обликовати нашу будућност на боље и донети позитивне промене у нашој заједници.'Светионик знања' је знак наде за младе и подстицај за нас све да подржимо њихову визију и допринесемо бољој будућности."- рекла је Маја Рубин, сениор менаџера операција АСК.
Прошлогодишњи победници из Бајине Баште који су успешно спровели свој пројекат који се бавио проблемом аерозагађења, такође су оценили су да је "Светионик знања" од изузетног значаја за младе генерације.
Град Крагујевац је био домаћин отварања овогодишњег Светионика, добродошлицу је свим учесницима пожелела в.д. начелника Градске управе за људске ресурсе, опште и заједничке послове, Марија Шапић. Након овог окупљања учеснике чека двомесечни период рада на
писању пројеката, а од 1-3.децембар у Бајиној Башти најбољих 6 тимова, представиће своје финалне пројекте испред стручног жирија, а победник ће добити новчану награду за реализацију и имплементацију пројекта у својој заједници.
Финансијску подршку за ово такмичење пружа Министарство туризма и омладине, уз подршку бројних партнера, а победник седмог "Светионика знања" ће освојити новчану награду за реализацију и имплементацију пројекта у својој заједници, коју је обезбедила Ерсте банка.

 

Leave a comment