ScienceGram пети по реду научно-популарни форум, ове године одржаће се од 22. до 25. октобра на Златибору и доноси много новина које ће те одушевити!

Научно-популарни форум ScienceGram V

Да ли те занимају научни форуми?

Ако су ти класична предавања досадила и желиш да разбијеш монотонију, ово је прилика коју не смеш пропустити!

Да ли си студент жељан знања, авантуре и незаборавне забаве?

Онда је ScienceGram V твој идеалан избор!

Придружи се путовању кроз:

  • Фасцинантни свет науке
  • Забаву
  • Упознавање људи

Као и претходних година, организатор овогодишњег научно-популарног форума је Савез студената Природно-математичког факултета у Новом Саду, који је за вас припремио нове активности:

Постер сесија: Пружа ти могућност да поделиш резултате свог истраживачког рада, идеје и интересовања са колегама. Размени искуства и створи нове контакте.
Science Caffe: Опусти се у неформалном окружењу уз кафу и учествуј у неформалним разговорима о научно актуелним темама са предавачима и колегама.
Не пропусти шансу да стекнеш нове пријатеље, обогатиш своје знање и проживиш незаборавне тренутке. Без обзира да ли си на почетку академског пута или се усавршаваш кроз мастер или докторске студије, Science Caffe је догађај који те зове!

Остани у току јер те очекују најновије информације о предавачима, темама и изненађењима која ће обогатити твоје искуство! #ScienceGram2023

Пријаве су отворене до 30.09. путем овог формулара.

О ScienceGram-у
Научно-популарни форум “ScienceGram” је омладински форум намењен студентима, са циљем подизања нивоа информисаности и стварања прилике учесницима за стицање како теоријског знања, тако и практичних вештина у научним областима којима се баве. Такође, један од циљева је и допринос јачању промоције науке на територији Републике Србије, али и научне културе и комуникације.

“ScienceGram-” је четвородневни форум који се реализује пети пут и подразумева научно-популарна предавања, радионице и такмичење “ScienceGram-“, а од ове године уводимо и новине као што су Science Caffe и постер сесија, наравно, све то уз одличну атмосферу и дружење са колегама која деле слична интересовања.

Значај Научно-популарног форума ” ScienceGram” у великој мери се огледа кроз промоцију науке и процеса научно-истраживачког рада, укључивање студената у поменути процес, као и приближавање науке јавности на потпуно иновативан начин. Акценат форума лежи на интердисциплинарности, а такође се придаје огромна важност непосредној комуникацији између студената и предавача, али и између научних делатника и шире јавности, а зарад разумевања важности практичне примене фундаменталних наука у привреди и свакодневном животу.

Организатор форума је Савез студената Природно-математичког факултета у Новом Саду уз подршку Природно-математичког факултета, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Привредне коморе Србије.

” ScienceGram” се одржава на Златибору у просторијама Студентског центра ,,Ратко Митровић”.

Leave a comment