Светионик знања је традиционално такмичење средњошколаца из 12 локалних заједница Србије, које се спроводи у организацији Светионика знања и Асоцијације за афирмацију културе. Циљ је једноставан, али моћан: осмислити и развити пројекте који ће допринети унапређењу квалитета свакодневног живота у тим заједницама.

Фото: Светионик знања/Асоцијација за афирмацију културе

Светионик знања окупља 48 средњошколаца, чинећи тимове од четири ученика треће и четврте године средње школе. Ови будући млади лидери ће радити под пажљивим вођством ментора и координатора из омладинских организација, са фокусом на развој пројектних идеја које ће имати позитиван утицај на њихове заједнице.

Теме на којима ће тимови радити ове године су разноврсне и кључне за будућност нашег друштва: од информационих технологија, заштите животне средине, јавног здравље, па до друштвене одговорност и активизма.

Осим локалних иницијатива, средњошколци ће имати прилику да размене искуства на семинару заказаном од 22. до 24. септембра у Крагујевцу, а њихови финални пројекти ће бити представљени на завршном догађају од 1. до 3. децембра у Бајиној Башти.

Ове године право учешћа на конкурсу имају сви талентовани средњошколци треће и четврте године, чија су интересовања усмерана ка локалној заједници, писању пројеката и активизму из следећих градова: Бајине Баште, Београда, Крагујевца, Чачка, Зајечара, Лесковца, Шапца, Беле Цркве, Ћуприје, Ниша, Вршца и Врања.

Пројекат се остварује у организацији Светионика знања и Асоцијације за афирмацију културе, захваљујући подршци Министарства туризма и омладине Републике Србије. Конкурс за учеснике је отворен до 10. септембра.

За додатне информације и пријаву, посетите званичну wеб страницу Светионика знања. Изабрани кандидати ће бити обавештени до 13. септембра о финалном одабиру.

Светионик знања је прилика да визија младих за бољу будућност постане стварност!

Извор: Стартуј

Leave a comment