Приликом уређења простора многи воде рачуна о фенг шуи препорукама, било да ангажују стручно лице, било самостално тако што претражују на интернету, распитују се од познаника, читају у часописима или једноставно сами процењују и осећају шта им одговара. Свакако да ваш простор у ком обитавате треба да има лепо распоређен намештај и детаље који одишу или привлаче позитивну енергију. Веома често пренатрпаност или испразност собе, мрачне слике у тамним просторијама – могу деловати депресивно. Исто тако ваздух устајали, освеживач који вас иритира, светлост која вам смета или недостаје – околности су које се занемарују а енергетски су веома важне.

unplash.com Да ли следите Feng Šui препоруке?

Шта је Feng Šui?

Feng Šui представља древну кинеску вештину која коришћењем енергије ствара хармонију између индивидуе и њеног окружења.

Техника уређења животног простора по нашој мери, метод осмишљавања онога што желимо да нас свакодневно окружује, правилно распоређивање намештаја у нашем дому. Много је дефиниција а суштина је на креирању  доброг енергетског протока.

Довољно светлости и вентилација простора – растеретите простор и распремите собу

Пуно украса и непотребних ствари би ваш дом учиниле затрпаним, што може узроковати да се осећате оптерећено, неуредно, чак и досадно.

Држите завесе отворене, исто тако и прозоре што више и омогућите светлу и ваздуху да уђе у собу. Сунчева светлост производи позитивну енергију у нашем телу и духу, исто тако и у  нашем дому. За више позитивне енергије, можете користити звонце, цвеће и друге декоративне детаље.

Користите боје за смиреност – визуелни антистрес

Боје које дају осећај  смирености зовемо јин бојама. Можете користити плаву, црну, љубичасту и белу боју у свом дому. Јан боје и њихова осветљеност могу вам донети мотивацију и енергију. Жута и наранџаста су два најбоља примера Јан нијанси које можете користити у канцеларији.

Обратите пажњу на улазна врата – пожелите добродошлицу срећи

Сва врата у кући треба да раде глатко и да не праве буку приликом отварања и затварања. Врата која добро раде доносе срећу у дом. Сломљена, заглављена врата, врата која шкрипе стварају препреке срећним околностима.

Водите рачуна о избору облика намештаја

Намештај са меким и глатким угловима је добар избор за проток добре енергије. Округли сто за кафу са вашом омиљеном шољицом је енергетски најбољи.

Размислите о цвећу у вашем дому – природан начин да се унесе и прими  витална енергија

Бамбус  је идеална биљка за подстицање личног раста и енергије. Филодендрон је биљка одлична за активирање љубавних односа. Дрво новца верују  да доноси позитивну енергију и срећу, смањује анксиозност и стрес.

Креирај Feng Šui по својој мери, окружи се људима и стварима које желиш и диши пуним плућима у свом дому!

Сузана Марјановић

Leave a comment