Легендарни певач Здравко Чолић одржао је незабораван концерт 11. августа у Ваљеву. Према првим проценама организатора 36. Тешњарских вечери, у оквиру којих је одржан концерт, уз највеће Чолине хитове уживало је преко 30.000 људи.

Са сигурношћу можемо рећи да ће Ваљево дуго памтити топло августовско вече и концерт највеће регионалне звезде. Од самог јутра градом је пролазио звук Чолиних песама. Неколико сати пре самог концерта готово све улице биле су блокиране колонама аутомобила и аутобуса из целе Србије и околних држава.

Први тактови песме “Мјеркам те, мјеркам” , громогласан аплауз и врисак из публике означили су почетак концерта. Чола је поздравио Ваљевце и све оне који су то вече дошли у овај град. Концерт је одржан на некадашњем простору касарне Кадињача, која за Здравка има посебну важност. ”Када би знали, ја сам овде пре 45 година служио војску. Овде сам стекао бројна пријатељства која и данас трају”, рекао је он.

Уследило је преко три сата највећих хитова које је публика певала у глас. “Тебе чувам за крај”, “Красива”, “Јужњаци” и “Окано” одзвањали су целим градом. Једно је сигурно, Здравко Чолић је поново оправдао статус највеће звезде региона. Док нестрпљиво чекамо нове Чолине концерте, делимо са вама делић атмосфере из Ваљева.

 

Текст и фото: Јелена Филиповић

Leave a comment