Програм отварања 23. Фестивала уличних свирача – Градић фест!

Програм отварања 23. Фестивала уличних свирача – Градић фест!

Отварање овогодишњег Фестивала уличних свирача – Градић феста уметничком поворком поново ће оживети градске улице. ”Свемирски трактор” и ДЈ МКДСЛ предводиће параду у четвртак 24. августа од 19:30 од раскрснице Булевара Михајла Пупина и улице Жарка Зрењанина до Градића. На главној бини испред Београдске капије ДЈ МКДСЛ увешће публику у концерт Бојане Вунтуришевић. Поворку ће пратити и перформери, плесачи и динамични Rusty Brass Band из Италије који ће свој перформанс извести у старом аутобусу “Лондонац”.

Једна од наших најактуелнијих кантауторки Бојана Вунтуришевић на концерту ће представити свој нови албум, а публика ће моћи да чује и њене чувене хитове као што су „Промашај“, „Кесе етикете“, „Даљине“.

Све љубитеље плеса , посебно танга, током прве фестивалске вечери на Тргу проте Михалдзића чека Петроварадински Caminito по узору на чувену улицу у Buenos Airesu у којој по цео дан и млади и стари плешу танго. Латиноамеричку атмосферу крај Дунава
направиће танго диџејка Анчи, заљубљеница у танго, као и њене колеге плесачи. То ће бити само увод, пошто ће након ње наступити Новосадски танго квинтет који ће извести дела Pijacole композитора који је танго увео у свет класичне музике. Поред тих концерата, прве фестивалске вечери публика ће на бини у Штросмајеровој улици и на почетку Београдске моћи да види стране и домаће перформере и музичаре, програм за децу.

Фестивалски програм ће почети раније у подграђу Петроварадинске тврђаве са програмом за децу када ће од 19.00 наступити Famiglia Mirabel,EL LOREN – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Целокупан фестивалски програм можете погледати на сајту www.ulicnisviraci.com

Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 24. до 26. августа. Фестивал организује Уметничка асоцијација „Инбоx“ из Новог Сада уз покровитељство Града Новог Сада, Министарства
Културе Републике Србије и Управе за привреду Града Новог Сада.

Leave a comment