Летњи уметнички фестивал у Лукићеву одржаће се 16. и 17. августа, а идеја фестивала јесте приближавање уметности деци и младима.

Летњи фестивал у Лукићеву за децу и младе

Радионице, пројекције филмова и дискусије о погледаним остварењима обједињени су на овом дводневном уметничком догађају, који се организује се у партнерству са EU Info Point-ом Нови Сад. Летњи уметнички фестивал у Лукићеву организује група младих ентузијаста са идејом да креирају уметничке и културне активности у свом селу. Отварање фестивала заказано је за среду 16. августа када ће се у просторијама Дома културе у Лукићеву бити организована пројекција филма „Миркоказета – најмања казета коју сам икад видио“.
За први дан фестивала заказане су и радионице за више узраста: „Облик љубави (упутство за употребу)“ за децу од 7 до 12 година, а за нешто старије, од 9 до 14 година, ту су радионице „Ко је тај филм? Како изгледа? Где живи? Хајмо се играти са њим“. Млади од 13 до 17 година имаће прилику да учествују на радионици „Главни лик, ко, ја?“. Програм ће се наставити радионицама све до 17 часова када је планирана још једна пројекција филма за децу, након чега ће уследити представа „Како се гради карактер?“ у 20 часова. Други дан фестивала, четвртак 17. август, почиње филмским радионицама, а завршава се презентацијом радова и филмова насталих на радионицама након чега следи пројекција краткометражних филмова.

Leave a comment