Вече уличних свирача поново у Сомбору!

Вече уличних свирача ће на једно вече оживети центар Сомбора кроз наступ Уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички” са хором на главној бини и музичким програмом са балкона и улица када ће наступити више од 30 уметника.

Вече уличних свирача поново у Сомбору

Програм почиње у суботу 29. јула од 18 часова испред Жупаније наступом гудачког квартета Рапсодија, а затим се наставља у улици Краља Петра. Као незаобилазни део сомборског шарма уметницима ће се ове године придружити и штулаши, људи статуе и фијакеристи са својим фијакерима који ће бити главни промотери програма.

Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички” чува традицију првог београдског војног оркестра кроз три века.Остварујући богату сарадњу са најеминентнијим уметницима из земље и иностранства, Ансамбл је гостовао у Белгији, Швајцарској, Аустрији, Бугарској, Чехословачкој, Пољској, Италији, Мађарској, Румунији, Немачкој и Русији, где је имао више од 80 концерата.

Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра, публици ће приредити јединствен jam session на отвореном! Од 18 часова програм на балконима ће употпунити Čedana Đokić солиста на хармоници, High hopes duo, Triology, Dos Beardos, NP trio, Maja Brukner & Co, THM, Sombor state of mind&pure music i Gitar Duo. Пропратни програм за децу изводиће Креативни погон.

Програм Вече уличних свирача подржао је Град Сомбор у организацији Културног центра Лаза Костић из Сомбора и Уметничке асоцијације ИНБОX.

Leave a comment