Драга моје даме, наша вечита дилема је да ли се одлучимо за квалитетну тканину која ће нам дуже трајати и која нам гарантује удобност, или се одлучити за атрактиван дезен неке комбинације која нам није потребна али је баш таква жељена. Све то треба уклопити са нашим буџетом, потребама и приликама за које нам је потребна гардероба. Веома често се наш шопинг заврши тако што купимо оно по шта нисмо кренули већ оно што нас на трен одушеви. 

unplash.com  Драга моје купохоличарке увек спремне за шопинг!

Ранијих година, атрактиван модел који ми стоји добро је увек побеђивао у односу на квалитетан материјал који прија кожи јер је утисак лепоте на први поглед био важнији од конфора. Касније се то мењало годинама, обзиром да је практичније да имамо ствари које дуго трају, уклопиве су за сваку прилику, пријатне су за кожу, посебно током летњих врућина, не изазивају алергијске реакције и изгледају једноставно али отмено.  С друге стране, укопити истовремено и квалитетно и уникатно је најчешће скупо или ретко, стога се увек одлучујемо за једну или другу варијанту.

Крпица нама женама никада није доста и изнова нам увек требају нове боје, нови дезени, кројеви и нови детаљи. Позната нам је свима реченица: “Опет немам шта да обучем”, а ормари пуни. Најчешће су ту хаљине у свим бојама, које нам нису потребне у толикој количини на уштрб практичних ствари које занемаримо а потребни су нам свакодневно –  типа памучне мајице и панталоне, обућа на равно и слично.

Бренд често не гарантује квалитет стога увек бирам оно што одговара мојој грађи, мом укусу и наравно мом буџету и комбинујем самостално са детаљима попут накита, брошева, марама и слично. Такве стилске комбинације често могу бити пун погодак, уникатне су и представљају одраз особе која је носи.

Када су упитању фармерице, џинс, тренерка, патике, конфорне ципеле и ташне за свакодневно ношење препоручујем квалитет, удобност и дуготрајност на првом месту. Избегавајте синтетику и вештачке материјале, памук, лан, вискоза, природна кожа, нека буду приоритет. Када желите да заблистате будите креативни и слободно комбинујте одећу, прекројите, сузите ако нешто није одговарајуће, додајте прелепи детаљ који ће ваш стајлинг учинити вашим својеврсним брендом. Морате се потрудити и обићи више радњи, бутика како бисте дошли на жељену идеју. На крају свега – лепом телу све лепо стоји, стога не заборавите да га одржавате у форми. Брините о телу и оно ће вам бити захвално – осећаћете се одлично и своју комбинацију коју сте пазарили јефтино а укомбиновали скупо носите као милион долара на писти. Бићете запажени!

Сузана Марјановић

Leave a comment