Удружење студената технике Европе, БЕСТ Београд, 18. пут заредом организује међународни академски семинар под називом ““The Big DATA Theory – Multiverse of Science”који ће се одржати од 15. до 22. јула у Београду.

Да ли те занимају међународни академски семинари?

БЕСТ академски семинари одржавају се сваке године у 85 градова широм Европе. Циљ овог пројекта је унапређење знања студената о савременим темама у оквиру техничко- технолошких и природно-математичких наука, као и области пословних вештина. Учесници семинара су 22 студента из 11 европских држава.
На овогодишњем семинару који носи назив “The Big DATA Theory – Multiverse of Science” учесници ће имати прилику да се теоријски и практично упознају са основама науке о подацима, као и са њиховим применама у разним гранама наука попут медицине, здравства, аеронаутике, роботике… На овај начин, студенти ће се кроз интерактивна предавања и посете компанијама приближити овој јако корисној и веома распрострањеној грани науке. Циљ је да учесници науче основе ове науке, као и да стекну увид у то где се све она може применити, између осталог и кроз базе података.
Поред академског дела семинара, учесници ће кроз различите друштвене активности имати прилику да се упознају са знаменитостима и историјом нашег главног града, домаћом кухињом, као
и студентима из Београда.
„Међународни академски семинар је највећи екстерни пројекат наше локалне групе, чији је главни циљ спојити европске студенте са нашим како би се упознали и научили нешто ново о другим културама. Сигурни смо да ће 22 одабрана студента понети лепе утиске и сећања из Београда, како о занимљивим предавањима на тему науке о подацима и њене примене, тако и о нашем Београду, Србији и српској култури”, рекла је Марија Милић, главни организатор
семинара.
BEST (Board of European Students of Technology) је непрофитна, аполитична и невладина организација студената техничко-технолошких и природно-математичких факултета, која од 1989. омогућава комуникацију, сарадњу и размену студената из целе Европе. До данас основано је 85 локалних група у 30 земаља Европе.

За више информација о семинару посетите сајт пројекта course.best.rs, као и званичну интернет страницу удружења best.rs

Leave a comment