Током Nestlé Summer's Cool тронедељног програма плаћене праксе, 14 младих људи из Србије ће у сарадњи са лидерима у прехрамбеној индустрији учити о практичној страни бизнис света. Највећа прехрамбена компанија на свету отвориће и овог лета врата за 50 младих људи из Србије, Румуније, Бугарске и Хрватске у оквиру свог традиционалног програма плаћене летње праксе Nestlé Summer's Cool. Апсолвенти, студенти мастер студија и дипломци, међу којима чак 14 њих долази из Србије, имаће прилику да своја знања и вештине, под менторством Nestlé стручњака, усавршавају од 3. до 21.јула у хибридном моделу који обухвата више од 35 радионица и презентација.

Да ли вас занима летења пракса?

Плаћена летња пракса Nestlé Summer's Cool се у нашој земљи организује по четврти пут, а замишљена је као допуна теоријског знања практичном обуком, током које ће се студенти упознати са реалним захтевима у пословном окружењу, док ће се некима од њих пружити прилика и за запослење. Током три недеље, искусни Nestlé стручњаци поделиће са младима знања о кључним областима пословања као што су управљање пројектима, логистика, финансије, истраживање тржишта, продаја, маркетинг, односи с јавношћу, е-трговина, исхрана и многим другим.
Пракса је прилика и за развој лидерских вештина, комуникационих способности, тимског рада, критичког размишљања и социјалне интелигенције код младих, који ће у раду са колегама из других земаља откривати нове културе и перспективе. Програм се завршава тимским радом на заједничком пројекту, под координацијом запослених у Nestlé-у.
„Млади су данас веома активни и вредно раде на остваривању зацртаних циљева, али су и те како свесни да диплома у руци није гаранција да ће лако наћи посао. Ми смо и овог лета ту да им пружимо подстрек за даље ширење знања и стицање искуства на пољу професионалног развоја. И сами ће врло лако схватити да је баш кул када имају прилику да раде у мултикултуралној средини једне глобалне компаније као што је Nestlé. Наше колеге из целог региона несебично ће делити своје знање и искуство са њима, али и ми се радујемо да чујемо идеје и ставове младих, јер су они будући лидери који ће својом иновативношћу мењати свет набоље“, истакла је Тијана Бошњак, менаџерка људских ресурса у Nestlé  Србија.
Закључно са овом годином, Nestlé Летњу школу у Србији похађало је више од 40 студената. Прве године је услед пандемије одржана виртуелна пракса, да би већ наредне, 2021. године, Nestlé отворио своја врата за 60 студената из пет земаља. Осим студената из Хрватске, Босне и Херцеговине, Бугарске и Румуније, праксу је те године похађало и 12 студената из Србије. Трећа бизнис пракса одржана је протекле године за 42 студента, од којих је деветоро било из Србије, а податак за понос је да је четворо студената добило запослење у компанији.
Овај програм спроводи се у оквиру Nestlé Needs YOUth иницијативе, чији је основни циљ смањење стопе незапослености код младих и која ове године обележава велики јубилеј – 10 година постојања. Summer’s Cool такође је један од пројеката глобалне Алијансе за младе, коју је Нестлé основао 2019. године заједно са 20 других мултинационалних компанија. Она је до сада подржала више од 10 милиона младих да побољшају своје пословне вештине и шансе за запослење.

Leave a comment