Готово 15 хиљада прошло је синоћ новосадским Железничким парком на, до сада, најпосећенијем издању Блоксток фестивала! За прославу 25 година постојања Блоксток је показао ош једном зашто носи епитет фестивала за све генерације. “То је пре свега фестивал који пружа прилику младим ауторским извођачима да наступе, фестивал који негује неке комшијске вредности, који на крају крајева представља оно што блок као део града јесте и од тога нисмо одступили. Уколико имамо прилику да Блоксток дигнемо на још виши ниво, а да се не изгубе све те вредности, свакако ћемо наставити да то чинимо и даље.

Фестивалска сезона може да почне 

Синоћ смо показали да упркос најави лошег времена, можемо да доведемо велики број људи у парк, деце, старијих комшија, породица и да направимо заиста одличну журку”, каже организатор Фестивала, Марко Танчик.
Тако је било од 18 часова и 30 минута када је Фестивал отворио демо бенд, победник конкурса за младе ауторске бендове, Ascend. Уследили су новосадски представници, 5 Минута Славе, Tehacerosiи Магнитуда. А након што се публици придружила и велика колона моторист мото уније Војводине, на сцену су кренули да излазе такозвани хедлајнери – од E-Playa до Јоргована.
Права експлозија задовољства проломила се публиком када су на сцену изашли загребачки Бркови, испраћени кореографијом бакљи из публике. “Први пут били смо овде 2016. године када је према речима организатора постављен рекорд
са 10 хиљада људи у публици и то је био својеврсни comeback Фестивала. Драго ми је да смо опет ту, у походу на нови рекорд и ако буде упола као прошли пут ја ћу бити задовољан,” рекао је неколико минута пред излазак на бину фронтмен Бркова, Ведран Пехар Шемсо. А, хук публике који је уследио наговестио је концерт вечери.
У више од сат времена наступа загребачког пунк фолк wellness бенда Бркови ређали су се како добро познати хитови, тако и нумере са новог, осмог по реду, студијског албума “Крвава новчаница”. На овом издању налази се девет песама које су снимљене и продуциране у Пикник студију, код реномираног продуцента Господина Бандара, са којим су Шемсо и екипа и раније успешно сарађивали. „Ако мислите да је ово најбоље што умемо, онда треба да сачекате следећу годину када
правимо спектакл којим ћемо обележити 20 година постојања Бркова“ грмело је са бине док се концерт приводио крају.

„Ово је фестивал за све генерације и један пре свега комшијски фестивал грађана блока. Тек је после тога и музички фестивал, што је код нас у поређењу са дружењем у другом planu", истиче један од организатора Александар Пирић.
Наступом београдско-ћићевачког бенда Јорговани и званично је отворена фестивалска сезона у граду, а завршен овогодишњи Блоксток. Организатори најављују да су припреме већ у току за, сада једнако традиционални, Зимски Блоксток.

Leave a comment