Настављајући да подржава младе у њиховом професионалном и личном развоју, компанија Цоца-Цола ХБЦ Србија доделила је стипендије за 25 најбоље рангираних студената на конкурсу „Чувамо таленте у пуној снази“, реализованом поводом обележавања четврт века пословања. Конкурс је реализован уз институционалну подршку Министарства просвете, а 25 стипендиста компанија ће наградити са укупно 50.000 евра.

Изабрано 25 стипендиста на конкурсу „Чувамо таленте у пуној снази“

Фото: Мирјана Ђурђевић

Награђени су студенти: Предраг Пешић, Матеј Вучковић, Алекса Маџаревић, Бојана Малешевић, Милица Веселиновић, Алекса Мићановић и Вања Милутиновић са Електротехничког факултета у Београду, Тијана Коцић са Машинског факултета у Нишу, Милица Живковић, Сара Бановац, Аница Влаисављевић, Соња Вишковић, Анастасија Козар, Тијана Милојевић, Марина Михаљевић, Анђела Живковић и Алекса Ћосовић са Факултета техничких наука у Новом Саду, Сара Станишић са Факултета техничких наука у Чачку, Милица Бубања са Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, Андријана Вукадиновић са Техничког факултета ,,Михајло Пупин’’ у Зрењанину, Мирјана Дроца и Александра Весковић са Економског факултета у Крагујевцу, Жељана Штрбац са Економског факултета у Београду, Павле Вучковић са Економског факултета у Нишу и Теодора Јовановић са Факултета организационих наука у Београду.

Поводом доделе стипендија, организован је пријем за стипендисте у просторијама Coca-Cola HBC Србија, где су имали прилику да разговарају са генералним директором и делом менаџмент тима, на све теме које су их интересовале – од каријерних савета до одрживог пословања. Стипендисти су имали и јединствену прилику да обиђу производне погоне и упознају се са процесима производње омиљених напитака.

Желећи добродошлицу изабраним студентима, генерални директор компаније Coca-Cola HBC Србија и Црна Гора Светослав Атанасов истакао је да је изузетно поносан на овај пројекат, јер је улагање у развој младих талената од кључне важности за напредак целокупног друштва.

Изабрано 25 стипендиста на конкурсу „Чувамо таленте у пуној снази“

Фото: Мирјана Ђурђевић

„Конкурс „Чувамо таленте у пуној снази“ представља кулминацију обележавања наших 25 година на тржишту, са циљем да помогнемо најистакнутијим студентима да остваре свој пун потенцијал. Иако наши стипендисти долазе са 10 различитих факултета, из сва четири универзитетска центра Србије, заједнички им је таленат, посвећеност и упорност, због чега су се и нашли међу 25 најбољих. Ова стипендија је само један од многих корака на њиховом путовању ка успеху, а ми као компанија ћемо наставити да их подржавамо на том путу“, истакао је Атанасов. Он је студенте посаветовао да буду истрајни, флексибилни и отворени за изазове на свом развојном путовању. ,,Будите вредни и истрајни и сањајте велике снове’’, поручио је Атанасов.

Тијана Милојевић, студенткиња друге године Факултета техничких наука у Новом Саду, изразила је велику захвалност на вредној стипендији, која ће јој бити велика мотивација у току студија. ,,Изузетно ми је драго што сам имала прилику да учествујем у конкурсу компаније Coca-Cola HBC Србија, која препознаје важност подршке и улагања у младе студенте. Добијање ове стипендије за мене представља дар, али и обавезу, и даје ми додатну мотивацију да наставим да се трудим, и да по завршетку студија, својим знањем и експертизом, допринесем развоју своје заједнице и читаве земље“, казала је Милојевић.

Студент друге године Електротехничког факултета у Београду, Алекса Маџаревић, истакао је да ће му стипендија много значити, јер ће имати прилику да набави опрему и материјале за своје будуће самосталне пројекте.,,Подршка компаније Coca-Cola HBC Србија ми је јако важна, а посебно је за нас значајна прилика да се упознамо са представницима компаније и остваримо први контакт, који ће нам касније сигурно отворити врата ка проналажењу нових професионалних позива за праксе и посао, можда баш у овом окружењу’’, закључио је Маџаревић.

Компанија Coca-Cola HBC Србија расписала је конкурс „Чувамо таленте у пуној снази“ крајем марта. На конкурс је пристигло 160 пријава, а 25 најбољих изабрао је жири састављен од представника Министарства просвете, СМАРТ колектива и компаније Coca-Cola HBC Србија.

Остали пројекти компаније за младе

Компанија је у заједници препозната по улагањима у професионални развој младих:

  • већ 11 година Coca-Cola HBC  Србија отвара своја врата за практиканте, кроз летњи програм праксе Coke Summership;
  • у последњих 7 година кроз програм едукације Coca-Cola  подршка младима, оснажено је преко 10.000 младих у Србији. Резултати овог програма награђени су и престижном „Ђорђе Вајферт“ наградом Привредне коморе Србије;
  • компанија је недавно освојила место у категорији послодавац лидер, по мишљењу младих који су учествовали у AIESEC Youth Speak анкети.

 

Leave a comment