Nišville Jazz Festival и ове године младим људима пружа јединствену прилику да допринесу једној од највећих српских и европских културних манифестација, а у исто време на продуктиван и забаван начин искористе део лета и унапреде себе кроз активан и атрактиван волонтерски програм.


Конкурс је отворен од 18.маја до 30. јуна 2023, за 200 младих људи од 15 до 30 година старости, као и за 20 старијих особа (од 60 до 75 година), који ће заједно 12 дана учествовати у волонтерском програму Нишвила од 3. до 15. августа 2023.

Иначе, кроз волонтерски програм фестивала до сада је прошло преко 3700 волонтера, почев од 2010. године. У том периоду волонтерски тим је окупио младе из око 120 различитих градова из земље и иностранства. Нишвилле волонтерски тим је 2012.године добио признање Града Ниша у виду златника са ликом Цара Константина за посебан волонтерски допринос у промоцији и развоју културе, а крајем 2013. волонтерски програм је проглашен од стране Кровне организације младих Србије за најбољи омладински пројекат у тој години.
Нишвилле Јазз Фестивал позива све заинтересоване кандидате из земље и иностранства да се пријаве за волонтирање и својим ангажманом допринесу реализацији овог значајног културног догађаја.

Волонтерски тим биће подељен на 9 сектора:

Домаћин публике – Обавља активности везане за дочек публике, од прегледа карата, замена улазница за наруквице, до усмеравања и спровођења публике у главном фестивалском простору.

Домаћин музичара – Брине о музичарима за време њиховог боравка у Нишу. Задатак домаћина музичара јесте да буду уз извођаче и обезбеди им оно што им је потребно, као и да их спроведе до фестивалског простора, смештаја, пресс центра, wорксхоп-а, итд.

Маркетинг – Обавља активности које се тичу брендирања фестивала и спонзора, од активности везаних за поставку реклама до активности на рекламним пултовима.

Пресс – Обавља активности које се тичу организације и реализације пресс службе фестивала.

Техничка подршка – Обавља активности везане за подршку у припремању бина и техничкој реализацији на главним стејџевима, као и на свим осталим бинама и сценама Нишвилле фестивала.

Логистика – Обавља активности везане за подршку током припреме и реализације пратећег фестивалског програма, као и у централном фестивалском простору.

Радионица – Обавља активности везане за организацију простора и учесника фестивалских радионица, као и пратећег едукативног матине програма.

Обезбеђење – Обавља активности редарске службе везане за подршку служби професионалног обезбеђења на свим фестивалским локацијама.
Кетеринг – Обавља активности у достави хране и пића за извођаче, технику и волонтере на свим фестивалским локацијама.

Пријаву је потребно извршити попуњавањем формулара на официјелном сајту фестивала,
Комплетно попуњен формулар потребно је послати на е-маил адресу volunteers@nisville.com.
Конкурс је отворен до 30. јуна, када ће се и форма за пријављивање затворити.
Интервјуи са кандидатима и биће обављени у интервалу од 5. до 15. јула 2023. Селекција одабраних кандидата биће извршена до 20. јула 2023.
Евентуална питања или проблеме при пријављивању можете пријавити е-маилом на адресу: volunteers@nisville.com

 

Извор: https://nisville.com/sr/blog/

Leave a comment