Промоција програма стипендија Немачке фондације за животну средину (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU)
за заинтересоване студенте мастер и докторских студија Универзитета у Београду биће одржана у понедељак, 19. јуна 2023. године, с почетком у 12 часова, у сали 16 на 1. спрату зграде Ректората Универзитета у Београду.

Да ли те занимају ове стипендије?
Промоција програма стипендија Немачке фондације за животну средину
Студенти ће имати прилику да од представника Фондације у Србији добију информације о могућностима пријаве, условима и другим важним детаљима. Немачка фондација за животну средину нуди стално отворен конкурс за стипендије за праксу или истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације, приватне компаније). Програм стипендија подржава најшири спектар струка уз услов да је предлог пројекта у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије.
Циљна група су млади истраживачи и професионалци—мастер дипломци (уз услов да је диплома стечена у последњих 5 година или мастер студенти при крају студија или студенти докторских студија који нису при крају докторских студија), грађани Србије са пребивалиштем у Србији, са знањем немачког или енглеског језика. Износ месечне стипендије је 1350 евра и здравствено осигурање, док су трошкови истраживања углавном покривени од стране институције домаћина.
Више информација можете пронаћи у огласу за стипендију.
Извор: Стартуј

Leave a comment