Велико финале најбољих бизнис идеја у оквиру треће по реду, бесплатне Академије предузетништва, одржане претходна три дана, доказ су великог потенцијала младих у нашој земљи. Од дванаест талентованих људи, подељених у осам тимова, који су вредно учили и развијали своје идеје шест месеци, најснажнији утисак на жири и публику оставила је Христина Лазаревић Милошевић из Крагујевца, фармацеут по струци, освојивши прво место са апликацијом “Избегни адитиве”. Апликација је намењена свим потрошачима и конзументима хране и пића, с циљем да им пружи лако доступне информације о адитивима који се налазе у намирницама на нашем тржишту.

Крагујевчанка победница великог финала Академије предузетништва

Крагујевчанка победница великог финала Академије предузетништва

– Апликација ‘Избегни адитиве’ је резултат мог рада и преданости, а намењена је свима који желе да буду информисани о адитивима у храни и пићу које конзумирају. Већ смо остварили изузетан успех, са тренутних 50 хиљада корисника који је активно користе. Њена популарност проширила се на чак 173 државе широм света”, истакла је Христина поносно. „Ових шест месеци сам са стручњацима из различитих области учила и одмах примењивала знање на развој бизнис модела.”

Христина Лазаревић Милошевић из Крагујевца, Младен Богешић из Суботице који је другопласиран са идејом узгоја високо енергетског засада мискантуса, хибрида трске која се користи за добијање топлотне и електричне енергије као и папира и грађевинског материјала и Јелена Крстић, познатија као Мамасита, из Београда, инспирација су за будуће младе предузетниике јер су показали да се истрајношћу, знањем и страшћу могу остварити фантастични резултати.

Академија предузетништва, реализује се у организацији Асоцијације за афирмацију културе, а под покровитељством НЦР компаније, у оквиру пројекта “Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој”. Осмишљена је као подршка младим људима који желе да покрену или унапреде свој посао или идеју. Кроз интензивне едукативне сесије, менторски рад и размену искустава, учесници Академије предузетништва стичу знања, вештине и самопоуздање неопходно за успешно вођење свог бизниса. Осим тога, Академија им омогућава приступ мрежи врхунских стручњака и ментора из пословног света, што им пружа драгоцену подршку и усмерење. У складу са циљем да се подстакне иновација, креативност и предузетнички дух, Академија организује такмичење као круну програма и пружа прилику учесницима да покажу своје идеје, таленте и способности пред стручним жиријем и широм публиком, а најбољи освоје менторство али и финансијску подршку.

Академија предузетништва је постала незаобилазна платформа за стварање и унапређење пословних идеја и планова, пружајући подршку младим предузетницима у остваривању њихових снова. За све заинтересоване младе људе који желе да се придруже овом изузетном програму, конкурс за ИВ Академију предузетништва биће одржан крајем децембра ове године.

Извор: Стартуј

Leave a comment