Присуствуј промоцији збирке кратких прича “И ово је насиље” у Новом Саду 25. маја. 

unplash. com  – и ово је насиље …
Иницијатива за равноправност, иновативност и друштвени ангажман – ИРИДА, организује  промоцију збирке кратких прича “И ово је насиље”  младих списатељица и писаца, 25. маја у Новом Саду, са почетком у 17 часова у Црној кући на адреси Војводе Бојовића 13.
У питању је једна од три промоције збирке које ћемо организовати у неколико градова у Србији, са циљем подизања свести о психичком насиљу у партнерским односима. Током прве промоције организована је панел дискусија на тему психичког насиља, на којој ћемо угостити стручњаке/киње, активисте и активисткиње, а за госте/шће је организован и мали перформанс.
Аутори и ауторке кратких прича које су се нашле у збирци, њих 20, су млади и талентовани, појединци и појединке, који/е желе да кроз друштвено ангажовану културу и уметност подигну свест о проблему партнерског насиља. Током промоције публика ће имати прилику да упозна неке од аутора/ки и набави свој примерак књиге.
Позивамо све који су у могућности да медијски испрате  и присуствују овом догађају од значаја за друштвену заједницу и младе.
О пројекту “И ово је насиље”
Пројекат “И ово је насиље” има за циљ подизање свести о психичком насиљу у партнерским односима кроз друштвено ангажовану кулутуру. Овај пројекат добио је подршку од стране Швајцарске владе, у оквиру пројекта “Култура за демократију”, који спороводи Хартефакт фонд и ОАК фондације, у оквиру програма “Снажније заједно” који спроводи Траг фондација.

Leave a comment