Hard Skills Academy – Академија тврдих вештина је пројекат који EESTEC LC Нови Сад организује по први пут ове године са циљем да студентима пружи прилику унапређења вештина из стручних области потребних за рад у различитим индустријама. Студенти ће после похађања Академије стећи релевантна практична знања и самим тим постати конкурентнији на тржишту рада.

Hard Skills Academy у Новом Саду

Академија ће се реализовати у виду дводневних радионица 3. и 4. јуна, закључно са хакатоном који ће бити одржан 10. јуна. Планирано је да академију похађа 20 полазника. Тема која ће се ове године обрађивати на академији је Data Science.

За два дана радионица стручни предавачи ће спровести студенте кроз комплетан процес Data Science Lifecycle-а и тако их упознају са кључним методологијама и концептима неопходних за успешан рад у дата science-у. Учесници ће научити како да прикупе, селектују, организују, анализирају и обраде податке, те како да представе своје резултате на најбољи могући начин. Након предавања, учесници ће се поделити у тимове и добиће податке које ће обрађивати у периоду до хакатона.

На самом хакатону екипе ће добити прилику да стечено знање са предавања примене у пракси, тачније да искористе претходно обрађене податке и финализирана истраживања примене на конкретан задатак. Своја решења ће представити и одбранити презентацијом. Стручна комисија ће пажљиво анализирати и оценити сва решења, а оно најбоље наградити.

На свечаном затварању свим полазницима који су одслушали предавања и одрадили практични задатак биће уручени сертификати као доказ о успешном похађању академије.

Овим путем позивамо све заинтересоване студенте из Новог Сада да се пријаве на програм Had Skills  Академије и искусе чари тимског рада, упознају нове људе, прошире знања из области Data Science-a и супер се забаве!

Пожурите, јер су пријаве отворене до 19. маја! Пријава се налази овде.

Leave a comment