На основу члана 98. Закона о високом образовању („Службени гласник РС“, број 88/17), члана 85. Статута Универзитета у Београду („Гласник Универзитета у Београду“, број 201/18), и Одлуке Сената Универзитета у Београду о расписивању конкурса за упис студената у прву годину мултидисциплинарног студијског програма мастер академских студија – Образовне политике,

Да ли те занимају студије?                                                

Универзитет у Београду Универзитет у Крагујевцу
Расписују
Конкурс
за упис на мастер академске студије:
Образовне политике (студијски програм за добијање заједничке дипломеза школску 2018/2019. годину
Мастер академске студије из области образовних политика одговарају на потребе савременог друштва за стручњацима који ће развијати, реализовати, пратити и истраживати образовне политике на различитим нивоима образовања и учествовати у формирању нових образовних политика заснованих на подацима и професионалном знању.

Студијски програм је резултат рада на ТЕМПУС пројекту “Едуцатион Полицy Студy Программе ин Сербиа анд Монтенегро” припремљен је у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, Универзитетом Црне Горе, Универзитетом у Љубљани (Словенија), Универзитетом Архус (Данска), Католичким универзитетом у Левену (Белгија), Министарством просвете и науке Републике Србије, Покрајинским секретаријатом за образовање АП Војводине, Министарством просвјете и спорта Републике Црне Горе и Центром за образовне политике из Београда.

Усклађеност студијског програма са добром праксом у европским установама обезбедиле су својим учешћем иностране партнерске установе и искусни стручњаци и истраживачи, са којима су се наставници са Универзитета у Београду и Универзитета у Крагујевцу консултовали приликом разраде курикулума.

Студије трају два семестра (60 ЕСПБ бодова). Звање које се стиче савладавањем студијског програма је мастер образовних политика. Диплому потписују ректори Универзитета у Београду и Универзитета у Крагујевцу.

Највећи део литературе је на енглеском језику те се од студената очекује знање енглеског језика.

Детаљи студијског програма доступни су на страницама

На студијски програм уписује се 50 студената, 30 на Универзитет у Београду (5 на терет буџета и 25 самофинансирајућих) и 20 самофинансирајућих студената на Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу.

Висина годишње школарине за домаће држављане износи 98.000,00 динара, а за странце 2000 евра. Школарину је могуће платити у четири рате.

НАПОМЕНА: Студенти који се финансирају из буџета на студијским програмима при Универзитету у Београду уплаћују школарину која ће им бити враћена када Министарство просвете, науке и технолошког развоја изврши уплату средстава.

Услове уписа потражи ОВДЕ.

Leave a comment