Конкурс за волонтере за 21. Међународни филмски фестивал „Ухвати филм“ отворен је до 5. маја. Сви који желе да се прикључе тиму Фестивала, заједно покрену промене, а уједно добију и нова знања и вештине, могу се пријавити на линку, попуњавањем пријавног формулара.

Ухвати филм и покрени промене 

Послови у којима волонтери могу учествовати су:

Превођење: са енглеског или другог страног језика на српски и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова), Мај-Октобар;
Промо тим: помоћ при објављивању објава на друштвеним мрежама, писање интервјуа, рецензија и других текстова за сајт, осмишљавање, снимање и монтажа кратких видео клипића за потребе друштвених мрежа, припрема материјала за промотивне активности, Јун-Децембар;
Конкурс за волонтирање у области техничке подршке на Фестивалу, биће расписан у септембру!

Ново, 21. издање Ухвати филм фестивала увелико се припрема. На управо завршеном конкурсу за филмове, пристигло је 454 филмова, из свих крајева света. Највише филмова, пријављено је из Ирана и Шпаније. Из региона пристигло је 10 филмова, од којих 2 из Србије. Сви они су у разматрању селекторке, а затим и стручног жирија, који ће изабрати оне најбоље за приказивање на 21. Ухвати филм-у у Новом Саду, а део одабраних филмова биће у програму и других регионалних издања Ухвати филм-а.

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности, али и најприступачнији филмски фестивал у региону. Већ 21 годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнас, од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит, од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер, као и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице.

Одржава се са циљем афирмације домаћих и иностраних играних, документарних и анимираних филмова, чији су актери особе са инвалидитетом, као и промоције могућности и изазова особа са инвалидитетом (са посебним освртом на вишеструко маргинализоване групе) кроз уметност.

Ухвати филм Нови Сад добитник је награде Први глас грађана у оквиру кампање Покретачи промене 2022, коју је организовала Београдска отворена школа. Управо зато, Ухвати филм 2023 одржава се под слоганом Покренимо промене и шаље поруку да промене које начинимо сами, јесу видљиве и важне, али промене које чинимо заједничким снагама, имају моћ да мењају свет.

Leave a comment