Аудиција за играче одржаће се у суботу 13.5. и у недељу 14.5. Од 13 до 15 часова на адреси Булевар краља Петра  бр. 28, улаз Д.
Учесници ће бити распоређени у две групе и биће обавештени у ком термину да дођу.

Да ли те занима аудиција за играче?

О представи:

Концепт и кореографија: Александра Чавић

Плесна представа „С У Д – Слободно уједињено друштво”, у оквиру пројекта „Подједнако различити, али истоветни’’ бавиће се питањем и проблемом дискриминације кроз теме родне равноправности, инклузије и интернет насиља.
Основни проблем дискриминације посматрамо као проблем незнања о некој теми из ког настају стереотипи, емоционалног става из ког произилазе предрасуде и проблем понашања из којег потиче дискриминација.
Кроз активистички приступ плесна представа “С У Д” засниваће се на појму мушкости и женскости коју нам диктира социјални контекст, негативним нормама које нам намеће друштво, на изградњи статуса и уклапању у окружење, превладавању предрасуда према осетљивим групама и људском суђењу са којим се сусрећемо и чији смо сведоци на свакодневном нивоу.
С У Д – Слободно уједињено друштво је друштво каквом тежимо, које не признаје границе, где се сви осећамо прихваћено, у ком цвета солидарност и даје слобода, негује различитост и пружа подршка зарад бољитка заједнице, а не личног интереса.

Аудиција ће се састојати из три дела. Први део базираће се на приказивању техничких и физичких могућности и способности, други део на сценском и глумачком изражају, а трећи део ће се заснивати на анкетирању где ће учесници изразити своје слободно мишљење о темама пројекта.
Сви они који су заинтересовани да дођу могу се пријавити овде.

 

Leave a comment