Јави се, почиње NIS Calling  – конкурс за праксу за младе.

Ако сте млади и амбициозни, ако сте студент завршних година факултета који жели да своја знања примени и у пракси, онда немате много разлога да не правите велике планове и не циљате на највиша остварења. Зашто не бисте прве професионалне кораке учинили баш у једној од највећих компанија, уз подршку врхунских стручњака као ментора?

Пријави се на конкурс за младе! 

Јави се, почиње NIS Calling – конкурс за праксу за младе

Уколико се препознајете у претходним редовима, онда имате среће – ускоро почиње нова сезона програма „NIS Calling“ који студентима треће, четврте и пете године одабраних факултета омогућава да прва професионална искуства стекну у НИС-у, нашој највећој нафтној компанији.

Шта можете да очекујете од праксе у НИС-у?
Овај програм студентске праксе доноси бројне погодности за учеснике. Пре свега, реч је о плаћеној пракси која је сјајна прилика да много тога новог научите, стекнете практично радно искуство у подстицајном и динамичном окружењу и све време имате подршку ментора – стручњака запослених у НИС-у. Поред тога, „NIS Calling“ нуди флексибилност, јер се заснива на 480 радних сати праксе које учесници могу да распореде током четири месеца, у зависности од обавеза на факултету. Такође, постоји и могућност запослења у НИС-у након окончања праксе, наравно уколико за то постоји обострани интерес и слободне радне позиције. До сада је прилику да учи и додатно се образује кроз овај програм добило је више од 130 полазника, а више од 30 њих остало је да ради у НИС-у.

Међу њима су и Михаило Аничић, Милица Јелача и Теа Пешко – троје некадашњих „NIS Calling“ практиканата, који су сада део великог НИС-овог тима који чини готово 12.000 запослених. Михаило Аничић позван је да се придружи програму „NIS Calling“ након што се истакао на такмичењу „Цасе Студy“ на Факултету организационих наука (ФОН). Током праксе је радио у Интерним комуникацијама НИС-а да би се потом запослио као специјалиста за развој и промоцију НОН-ФУЕЛ сегмента.

Ментори који разумеју студенте
Михаило наводи да је пракса у НИС-у била пресудна за његов професионални развој. „“NIS Calling“ ми је дао прилику да учим од искусних професионалаца и из прве руке сазнам како изгледа рад у уређеној корпорацији. Имао сам феноменалног ментора који ме је одмах укључио у пројекте и упознао са свим токовима. Са њим сам ишао и на састанке и на терен када год је било могућности, иако то није било стриктно дефинисано по програму и јако сам му захвалан због тога, јер ми је значило да се директније упознам са послом“, каже Михаило.

Михаило Аничић – NIS Calling

Милица Јелача је програм „NIS Calling“ завршила у новембру 2022. године и одмах се запослила у ИТ сектору НИС-а, на пословима анализе пословања. Пракса јој је била обавезна на крају студија, а за „NIS Calling“ сазнала је преко сајта Инфостуд. „Имала сам велику трему, нисам знала како ћу се уклопити и да ли ћу успети да изнесем све што се тражи од мене“, рекла је Милица сећајући се почетка праксе у НИС-у.

Милица Јелача – NIS Calling

Да је и те како успела да превазиђе почетне изазове, говори и чињеница да јој већ после месец и по дана праксе предочено да, уколико жели, постоји простор да буде запослена у НИС-у. У међувремену је завршила Економски факултет, а тренутно је на мастеру, смер пословна информатика.

„Био је изазов изаћи на крај са обавезама на факултету и праксом у исто време, али заиста је помогло то што постоји потпуно разумевање оних који вас воде кроз програм „NIS Calling“, рекла је Милица и навела да је имала подршку ментора који јој је помогао да, у овако динамичном окружењу, савлада препреке и оспособи се за самосталан рад на комплексним задацима. Како каже, уз велику помоћ колега је стекла самопоуздање у раду, али је свесна да увек има нових ствари које је потребно да научи.

Рад на изазовним пројектима
Њихова искуства дели и Теа Пешко, инжењер технолог и дипломац Рударско-геолошког факултета у Београду. Она наводи да јој је основни мотив да се пријави за праксу у НИС-у био тај што је желела да на терену стекне и практична искуства из области коју је учила на факултету. „Одлучила сам да се пријавим, јер сам желела да стекнем веће знање у струци и надоградим већ постојеће знање са факултета. Дефинитивно ћу памтити свој први одлазак на терен, у првој униформи, када сам се први пут сусрела са пумпама и резервоарима у својој природној величини“, рекла је Теа.

Теа Пешко – NIS Calling

Она истиче да јој је програм „NIS Calling“ донео вишеструке користи. „Осим што сам стекла доста новог знања у својој струци, научила сам да функционишем у тиму, а исто тако и организујем мало боље своје време у свом самосталном раду, и на крају да верујем више у себе и своје знање“, истакла је Теа Пешко.

Учење – подршка – флексибилност
Дакле, ако тражите динамичан програм праксе који ц́е вам пружити пуну подршку у учењу, али и подстаћи вас да остварите свој креативни потенцијал, онда је „NIS Calling“ идеалан програм за вас! Нова, седма по реду, сезона овог програма започиње 10. априла када ће бити отворен конкурс за студенте одабраних факултета, у складу са потребама бизниса. Зато, немојте пропустити прилику да постанете део тима НИС-а.

Пријавите се за програм „NIS Calling“ и направите прве кораке ка успеху!

Leave a comment