У Београду, 24. априла 2023. године у Привредној комори Србије, одржаће се још један „Girl PoW3r“ догађај, у организацији Суперкластера Одличан 3, формираног у оквиру пројекта Србија Иновира који заједнички спроводе Америчка агенција за међународни развој (USAID) и ICT Hub.

Да ли те занима радионица оснаживања жена?

Girl PoW3r је програм основан са циљем оснаживања жена за пословање у Wеб3 индустрији. У оквиру њега Суперкластер Одличан 3 организује низ предавања и радионица, које имају за циљ да подрже жене у њиховим подухватима и усмере их на Wеб3 свет.

Досадашње „Girl PoW3r“ радионице одржане су са великимуспехом и наишле су на значајан одзив великог броја жена различитих генерација и интересовања. Предстојећи догађај биће организован у још већем сјају, са разноврсним едукативним и практичним садржајем, и дати нове прилике за упознавање и размену искустава.

Програм догађаја:

  • 18:00-18:20 Представљање програма олакшица, Бранислава Симанић, директорка сектора за предузетништво ПКС и Ива Вуксановић, виша саветница за СМЕс ПКС;
  • 18:20-18:40 Увод у „Design Thinking“, Маријана Глигорић, власница софтверске агенције БригИТ и Глорија Мартиновић, менаџерка Суперкластера Одличан3;
  • 18:40-19:10 Панел дискусија, Јелена Марић, оснивачица платформе ХЕС.рс, Ирина Стојановић, оснивачица PhotoGrid и ArtMart платформе;
  • 19:10-21:00 Дружење уз мафине и коктеле.

Прва радионица „Girl PoW3r“ одржана је у фебруару ове године и на њој су дефинисане потребе жена које се тичу пословања и усавршавања. Испитани су специфични изазови са којима се срећу, и одређене тачке за даљи развој и подршку женама у Wеб3 пословном окружењу. На другој радионици је гост била Наташа Шкрбић, која је говорила о корацима за покретање стартапа и поделила корисне савете за реализацију идеја са највећим потенцијалом за раст, као и начине за долазак до потребних ресурса.

Мисија Суперкластера Одличан3 је стварање платформе која пружа ресурсе и креира подстицајно окружење за развој свих учесника одрживог Wеб3 екосистема у Србији. У фокусу конзорцијума је развој стручњака у овој области, повећавање броја иновативних производа и оснаживању тржишта кроз мултидисциплинарну сарадњу конвенционалних индустрија, стартапа и академске заједнице.

Пријави се путем линка.

Извор: Стартуј 

Leave a comment