Најстарији новосадски punk и rock’n’roll фестивал и ове године биће одржан 1. јула и то на старој локацији – у Железничком парку, а већ сада се полако објављују овогодишњи извођачи. Након најаве алтернативног рок бенда из Београда – Е-плаy, следеће велико име које долази у Железнички парк јесу – Бркови!

Да ли ћеш слушати Бркове?

Бенд који је створио властити стил који су назвали “PunkFolkWellness” долази из Загреба и како кажу организатори, неће случајно бити опет у Парку.

„После пуних 7 година, Бркови нам долазе по други пут на Blokstok. За нас овај податак има посебну тежину, јер је управо на претходном наступу Бркова 2016. године Блоксток по први пут у својој историји поставио стандарде у посети и продукцији којих се и данас држи. Blokstok 2016. био је прекретница јер смо по први пут имали посету од 10.000 људи у парку и атмосферу која је фестивал неповратно лансирала ван локалних оквира. Знамо колико је овај бенд тражен и популаран, и хтели смо на овај начин да испунимо жељу нашој публици и да им се захвалимо за 25 година верности“, објашњава директор Фестивала, Марко Танчик.

Ипак, ту извођачима није крај, наредних недеља Фестивал ће објавити бендове које ћемо такође имати прилику да слушамо 1. јула, на познатом месту, а ускоро ће, као и обично бити отворен конкурс за младе бендове.

„Сваке године отварамо конкурс за младе, неафирмисане ауторске демо бендове, који отварају фестивал. Ово је с годинама постао не само заштитни знак, већ некако својеврсна мисија читавог Фестивала. Ми смо одрастали у овом кварту и уз ову музику, па сматрамо обавезом да пружимо прилику и новим клинцима да ураде исто“, објашњава Александар Пирић, један од организатора.

Улаз на Фестивал је, као и сваке године, бесплатан.

О Брковима

Група “Бркови“ постоји од 2004. године, а за то време издали су чак 8 студијских албума. Интересантно је да је сваки од тих албума објављен самостално без издавачке куће, јер је бенд сматрао да им издавачке куће за промоције њихових албума уопште нису потребне.

Кроз њихово постојање живи истински панк! Они и даље своје албуме на компакт дисковима деле на наступима, али се исто тако све што су икада избацили у својој дискографији потпуно бесплатно може скинути у мп3 формату са њиховог сајта.

Текстови песама су оргинални и несвакидашњи, а оно што их разликује од остатка панкерских бендова јесу текстови који нису у складу са каласичном панк тематиком већ се баве темама које генерално обрађује турбофолк сцена (љубав и тако то).

Оваквим одступањем изван граница класичног панка, “Бркови“ су заправо створили свој сопствени стил који су назвали “PunkFolkWellness”.

БРКОВИ

Leave a comment