Удружење студената технике Европе – Београд, тринаести пут заредом организује семинар дизајна и брендирања, BEST design WЕЕК, од 13. до 19. маја 2023. Године, који ће се одржати на Факутету оранизационих наука. 

Да ли те занима овај семинар?

Семинар је креиран од стране локалне групе БЕСТ Београд и већ дуги низ година успешно напредује и високо се позиционира, како по квалитету образовања које нуди кроз радионице и предавања, тако и по визуелном идентитету, креативности и иновативности.
Радионице су намењене свим заинтересованим студентима који тек улазе у свет дизајна и брендирања, као и онима који имају искуство, али и жељу да сазнају нешто ново или унапреде своје знање. Циљ пројекта је да се обезбеди бесплатно савладавање, напредовање и усавршавање на пољу графичког дизајна, wеб дизајна, дигиталне фотографије и видео монтаже.
Семинар се састоји из шест радионица на којима се обрађују следеће теме:

  • Graphic Design Basic радионица на којој се студенти упознају са основама графичког дизајна и коришћењем адекватних софтвера који им омогућавају да лако савладају процес од идеје до реализације.
  • Graphic Design Advanced  – представља могућност за студенте који већ имају предзнање на овом пољу, да своје вештине коришћења програма из области графичког дизајна усаврше кроз рад на брендирању — креирању визуелног идентитета.
  • Web Design Basic – студенти ће се упознати са основама wеб дизајна кроз упознавање са могућностима које нуде HTML и CSS. Такође, стећи ће и основна техничка знања о начину функционисања wеб сајтова.
  • Web Design Advanced  – намењен је полазницима који добро познају основе wеб дизајна и који су савладали писање кодова али им је потребна помоћ и додатно знање о могућностима које који нуди JavaScript како би учинили свој сајт још бољим.
  • Digital Photography  – намењена је свим студентима које занима шта је то потребно за добру фотографију, које су то основе и теоријска знања која ће им користити и да, коначно, примене своје вештине фотографисања.
  • Video Editing – у продукцијском смислу монтажа је од кључне важности. Видео и аудио записи су постали масовнији садржај, а сама вештина монтаже траженија него икад пре. За студенте које привлачи монтажа видео и аудио садржаја, као и рад у најкоришћенијем софтверу у те сврхе, ово је дефинитивно прави позив.

Поред наведених радионица организујемо и дан предавања посвећен трендовима савременог дизајна – Design Insight који ће се одржати 29. априла. Циљ предавања је да подстакнемо креативност студената заинтересованих да се баве дизајном и брендирањем, мотивишемо њихов напредак кроз занимљива предавања предавача и стручњака у својој области. Овим путем желимо да приближимо које су то могућности, нови производи, алатке и технологије у свету дизајна, фотографије и видео монтаже. Предавању ће моћи да присуствују сви учесници, као и заинтересовани студенти који нису учесници радионица, уз пријаву. Пријаве за учешће на БЕСТ десигн WЕЕК-у су отворене од 19. априла до 3. маја на сајту где можете наћи више информација о пројекту. Све радионице су бесплатне, а по завршетку семинара, учесници ће добити сертификат о учешћу.

Leave a comment