Радионица „Шта игра каже о извођачу?“ са др Мајом С. Вукадиновић
Личне карактеристике играча и преференција музике

Шта каже игра о извођачу?

Радионица „Шта игра каже о извођачу?“ коју води др Маја С. Вукадиновић, одржаће се у среду, 5. априла 2023. године у Културној станици Барка, са почетком у 18 часова.

 

Опис радионице

У главном фокусу радионице је психолошки аспект игре као медијум комуникације а главна тема тиче се личних карактеристика особе која се бави игром, без обзира на форму игре и ниво експертизе појединца. Поред тога пажња радионице усмерена је и на преференције у вези са музиком уз коју особа највише воли да игра. Циљ је да се учесници упознају са различитим општим особинама личности које карактеришу извођаче као и да препознају оне карактеристике које посебно одликују извођаче. Такође, циље да кроз дискусију и помоћу различитих примера везаних за преференцију музике учесници боље уоче оно шта игра и музика кажу о извођачу. Присутни ће имати прилику да размене своја искуства о томе шта се кроз покрет, игру и изабрану музику може саопштити. Замишљено је да се учесници стављањем у улогу кореографа, извођача и публике приближе различитим могућностима разумевања не само игре, већ и оног шта игра каже о извођачу.

Радионица је намењена свима који желе да раде на откривању, истраживању и разумевању личних особина и преференција везаних за музику када је реч о улози кореографа, извођача и публике у извођења игре. Намењена је и стручњацима различитих области који су заинтересовани да стекну увид у то на који начин се различите психолошке технике тестирања и разумевања личности и њених преференција примењују у области психологије плеса и уметничке игре.

О ауторки и водитељки радионице

др Маја С. Вукадиновић, професорка психологије стваралаштва на Високој школи за културу И комуникације у Београду, научни сарадник у области психологије и оснивач, педагог и кореограф у Новосадском центру за истраживање плеса и уметност фламенка – Ла Сед Гитана. Ауторка је бројних научних и стручних радова из области психологије стваралаштва међу којима су најзначајније монографије Фламенко – између тишине и усклика (2002), Доживљај уметничког дела у психологији стваралаштва (2017) и Психологија плеса и уметничке игре (2019).

Датум: 5.4.2023.
Време: 18 часова до 21 час
Место: Културна станица Барка, Нови Сад

Радионица је бесплатна, а претходно искуство у плесу није неопходно.
Пријаве за учешће су обавезне, формулар за пријаву можете попунити овде.

 

Leave a comment